Σεπόλια: Στις φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης θα μεταχθούν οι κατηγορούμενοι

Στα καταστήματα κράτησης Γρεβενών και Τρίπολης θα μεταχθούν μέχρι την Κυριακή ο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Σεπολίων,ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Κατά τις απολογίες τους φέρονται να τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αρνούμενοι τον βιασμό του παιδιού και υποστηρίζοντας ότι είχαν συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαδημητρίου, αποκλειστικά στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης της Τρίπολης ή των Γρεβενών θα πρέπει να κρατούνται οι υπόδικοι και κατάδικοι για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με το ertnews.gr,, ο κ. Αντιεισαγγελέας είχε επισημάνει ότι αν και αυτό παρεκκλίνει από την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο Σωφρονιστικός Κώδικας βάση της οποίας πρέπει να προτιμάται η πιο κοντινή στον τόπο κατοικίας της οικογένειας του κρατούμενου φυλακή, στις εν λόγω περιπτώσεις είναι αναγκαία η παρέκκλιση προς «αποφυγή θυματοποίησης τους» από άλλους έγκλειστους.

Πηγή:naftemporiki.gr