Πρύτανης: Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, για δύο λόγους

Αναμενόμενη είναι είναι η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, σύμφωνα με τον ο πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιο Δημόπουλο που αποδίδει το φαινόμενο σε δύο λόγους: στην αύξηση των τουριστών και στην χαλάρωση των μέτρων. Ο κοροναϊός είναι πάντα εδώ και χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων τόνισε ο πρύτανης μιλώντας στον Ant1.

Ο κ. Δημόπουλος αναφορικά με το γεγονός πως έχουμε πλέον 95 κρούσματα στην Αττική μέσα σε 20 μέρες και για το πως μπορεί να περιοριστεί ο κοροναϊός στα αστικά κέντρα τόνισε πως «είναι αναμενόμενη η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων για δυο λόγους. Πρώτα απ΄ όλα έχουμε μια αυξημένη κινητικότητα και τουρίστες στην ελληνική επικράτεια και το δεύτερο είναι πως υπάρχει μια χαλάρωση των μέτρων. Ο κοροναϊός εδώ ήταν πάντα και προστατευτήκαμε από αυτόν και πρέπει να εντείνουμε τα μέτρα αυτά. Δεν χρειάζονται αυστηρότερη μέτρα, χρειάζεται αυστηρότερη τήρηση των μέτρων που όλοι γνωρίζουμε».

Παράλληλα επεσήμανε πως «γίνονται πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες εβδομάδες, επομένως αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγαλύτερη διάγνωση ασυμπτωματικών ή ολιγοσυμπτωματικών περιπτώσεων».

Τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα υψηλού κινδύνου.

Πηγή:medlab.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *