Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, μετά τις έντονες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της δίκης

Ημέρα θλίψης, αντί για ημέρα χαράς…

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι εδώ και κάμποση ώρα η οδός Πατησίων, απο το ύψος της Ιουλιανού, λόγω πορείας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συλλογικότητες, συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι κατόπιν καλέσματος, με τη λήξη της πορείας να λαμβάνει χώρα στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, δηλαδή στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος. Στη συγκέντρωση και την πορεία είχε γίνει γνωστό ότι θα παρευρεθούν και μέλη της οικογένειας Κωστόπουλου, καθώς και η Μάγδα Φύσσα.

Πορεία στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν σήμερα υπό βροχή μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται, ως είθισται στο άγαλμα του Βενιζέλου. Σημειώνεται πως στην πορεία κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Θυμίζουμε πως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε νωρίτερα σήμερα ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του Ζακ. Μια απόφαση που έγινε δεκτή με έντονες αντιδράσεις, δυσαρέσκεια και απογοήτευση από τους παρευρισκόμενους εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, καθώς όλοι οι αστυνομικοί που ήταν επίσης κατηγορούμενοι, αθωώθηκαν.

Πηγή:newsbreak.gr