Παρεμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη

Η είδηση ότι ο καταδικασμένος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Πατέλης, αποφυλακίζεται προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια ωρα κινητοποιήθηκε και ο Άρειος Πάγος που εξετάζει πλέον «μπλόκο» για την απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Πατέλης, (γνωστός και ως «ό,τι κίνειται σφάζεται»), πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει έαν χωρεί αναίρεση

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Παρεμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Πηγή:topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.