«Για να μείνουμε μαζί, πρέπει να περάσουμε το φετινό Πάσχα χωριστά», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο  Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό θα συμβεί μετά τις 27 Απριλίου. «Σε κάθε περίπτωση θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη, σαν θερμοστάτης, όχι σαν διακόπτης», είπε χαρακτηριστικά.

Είμαστε στη φάση εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρούμε στην ολοκλήρωση του σχεδίου για την άρση του lockdown αλλά μέχρι τότε πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ακόμα έκανε λόγο για σταδιακές και εξελισσόμενες παρεμβάσεις και όχι στατικές, κάνοντας αναφορά στα τελευταία μέτρα που έχουν ληφθεί για τα φοιτητικά ενοίκια και την επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ. Με έμφαση ωστόσο τόνισε για ακόμα τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ ενόψει Πάσχα.

Εν αρχή απαγορεύεται η έξοδος προς τα χωριά. Οπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, πλέον κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός της μόνιμης περιοχής όπου διαμένει. Η προσπάθεια παραβίασης του μέτρου τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων. Τις μέρες του Πάσχα οι μόνοι που θα μπορούν να βρεθούν στις εθνικές οδούς είναι όσοι έχουν ανά χείρας το Ε1 και αποδεικνύουν πως πάνε στη μόνιμη κατοικία τους. Αλλιώς θα υπάρχει αναστροφή.

Δεύτερον, φέτος θα κάνουμε Πάσχα χωρίς εκκλησία. Παρά τις ασάφειες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που διεφάνησαν στην αρχή της εβδομάδας, τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή. Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και τους ψάλτες και δεν επιτρέπονται πιστοί.

Η τρίτη συνήθεια που έχει απαγορευθεί είναι το παραδοσιακό σούβλισμα σε υπαίθριους χώρους ή πιλοτές πολυκατοικιών. Κάτι τέτοιο φέτος απαγορεύεται για να αποφευχθούν οι συναθροίσεις. Οποιος είναι τυχερός και διαθέτει δική του αυλή, τότε μπορεί να επιδοθεί στο παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, αλλά αυστηρά μόνο με την οικογένειά του και χωρίς επισκέψεις.

Το φετινό Πάσχα θα περιλαμβάνει και μεγάλη αστυνόμευση για να τηρηθούν τα παραπάνω. Οποιος επιχειρήσει εκδρομή ή μετάβαση σε σπίτια είναι βέβαιο πως θα πέσει πάνω σε μπλόκα και περιπολίες, ενώ θα υπάρχει και εναέρια επιτήρηση με τη χρήση drones, αλλά και ελικοπτέρων.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours