ΕΛΛΑΔΑΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑΝΕΑ

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Spread the love

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Η Μιράντα Κουνελάκη, ήταν γεννημένη στην Αθήνα το 1939. Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μουσική και το πιάνο. Στο χώρο του θεάτρου πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Στον κινηματογράφο η Μιράντα Κουνελάκη έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1960 στην ταινία «Για Σένα την Αγάπη μου», ενώ στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως «Άγνωστος πόλεμος», «Ισιδώρα» κα.

Στην τηλεόραση έπαιξε στον Άγνωστο πόλεμο, στην Ισιδώρα, στο Γιούγκερμαν κ.α. ενώ η τελευταία της συμμετοχή σε σίριαλ ήταν στα Φτερά του έρωτα (1999). Η τελευταία της εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν πριν έξι χρόνια στον Σπύρο Παπαδόπουλο (Στην υγειά μας ρε παιδιά).  Το ανήσυχο πνεύμα της, την έφερε στα μονοπάτια της συγγραφής βιβλίων, κάτι που συνήθιζε να κάνει από μικρή, γράφοντας στίχους, θεατρικά έργα κλπ. Με τα βιβλία της, άνοιξε ένας νέος δρόμος, που της ταίριαξε πολύ.

Η Μιράντα Κουνελάκη έκανε ένα γάμο όταν ήταν πολύ νέα που έληξε γρήγορα. Έζησε μεγάλους έρωτες αλλά ποτέ δεν απασχόλησε τον Τύπο παρά μόνο για τα επαγγελματικά της. Είχε δίπλα της πολλούς φίλους, τα ανίψια της και την οικογένειά της στη διαδρομή της ζωής της, που κόπηκε ξαφνικά πριν μερικές μέρες…

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Την εποχή της μεγάλης δόξας, υπέγραφε αυτόγραφο γράφοντας το όνομά της Μιράντα και δίπλα ζωγράφιζε ένα κουνελάκι…

Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο “Passa-Tempo”, που αποτύπωνε μερικές από τις σκέψεις της σε μορφή διηγημάτων και το 2017 κυκλοφόρησε το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο: “Χαρούμενα γενέθλια”

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: «Τα παιδιά μας οι κέρβεροι», «Κόκκινα φανάρια», «Τελευταίο φθινόπωρο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Πραματευτής», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Ο έμπορος της Βενετίας», «Ιούλιος Καίσαρ», «Η κυρία με το σκυλάκι», «Το κορίτσι με το κορδελάκι» Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη - e-Stage.gr

Φιλμογραφία

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)

Ο Μεγαλέξανδρος (1980)

Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]

Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]

Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]

Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]

Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)

Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]

Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]

Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]

Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]

Η υπέροχη οπτασία (1962)

Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)

Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]

Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Facebook

Comment here

shares