Μεγάλη φωτιά τώρα: Πέρασε την εθνική οδό – Μια ανάσα από σπίτια οι φλόγες

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία Αρκαδίας, καθώς οι φλόγες έχουν περάσει μέσα στο χωριό Δωδεκάμετρο και απειλούν σπίτια. Οι κάτοικοι που έχουν μείνει στο χωριό προσπαθούν με λάστιχα στα χέρια να σβήσουν τη φωτιά που απειλεί τις περιουσίες τους.

Οι πυκνοί καπνοί, οι ισχυροί άνεμοι και το θερμικό φορτίο δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των κατοίκων. Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και το στοίχημα που είχαν βάλει οι πυροσβέστες να την περιορίσουν στη μία πλευρά του δρόμου φαίνεται πως χάθηκε.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από την αυλή ενός σπιτιού. Ένα πυροσβεστικό όχημα από την Τσεχία που έφτασε μέσα στο χωριό, από κοινού με ένα ελληνικό πυροσβεστικό κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που απειλούσε το οίκημα. Ωστόσο, το μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται πως είναι δύσκολο να ελεγχθεί καθώς η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν το μέτωπο. Μάλιστα, αναφέρουν πως δύο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες. Ζητούν να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις εναέρια μέσα και να ενισχυθούν οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις. Λγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στην περιοχή Λιβαδάκια υπάρχουν και άλλα πύρινα μέτωπα.

Πηγή:ereportaz.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours