Κορονοϊός: 33 νέα κρούσματα και ένας θάνατος σε 24 ώρες

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος. Συνολικά τα θύματα είναι 201 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.110. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κρούσματα κορονοϊού είναι 33 εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.110 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 201 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87,5% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα 33 κρούσματα, τα 15 είναι εισαγόμενα. Μάλιστα, τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας μας και τα 5 πήγαν μόνα τους για να κάνουν εξετάσεις.

Ο χάρτης των κρουσμάτων 

–  δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

–  πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *