Κλειστοί χώροι εστίασης: Με rapid test και οι έφηβοι 12-17 ετών – Έρχεται νέο ΦΕΚ

Τροποποιήσεις αναμένονται στο ΦΕΚ που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και μη στους κλειστούς χώρους εστίασης, που τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα.

Το αρχικό ΦΕΚ προέβλεπε για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών ό,τι και για τους ενήλικες. Δηλαδή, η είσοδός τους επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή έχουν νοσήσει.

Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου όλοι όσοι είναι 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Κλειστοί χώροι εστίασης: Με rapid test και οι έφηβοι 12-17 ετών - Έρχεται νέο ΦΕΚ

‘Έρχεται νέο ΦΕΚ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αναμένεται τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων εστίασης, με rapid test έως και 48 ώρες πριν.

Ενδεικτικό είναι πως και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα social media αναφερόταν στα ίδια μέτρα, λέγοντας όμως ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

 

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours