Κλειστά επ’ αόριστον τα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα

Κλειστά επ’ αόριστον θα παραμείνουν τα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, από αύριο Δευτέρα. Δεν θα πραγματοποιείται καμία εξέταση.

Κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα απ’ τη Δευτέρα, καθώς οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, με αποτέλεσμα τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι δεν θα γίνεται καμία εξέταση ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση ούτε για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων και διαγνωστικών κέντρων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με επ’ αόριστον αποχή απ’ τα καθήκοντά τους, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων και των διαγνωστικών κέντρων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων με σκοπό να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα, που «απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου».

Βασικά αιτήματά τους είναι η κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο και η αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback.

Τέλος, απαιτούν την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας Υγείας.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours