Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 36χρονη Αλβανίδα για την «ερωτική» απάτη

Προσωρινά κρατουμένη κρίθηκε μια 36χρονη Αλβανίδα, μετά την απολογία της, για την εμπλοκή της σε υπόθεση “ερωτικής” απάτης. Θύμα έπεσε μια 43χρονη η οποία πείστηκε να καταβάλει 130.000 ευρώ για να βοηθήσει ένα υποτιθέμενο Αμερικανό γιατρό που ήταν εγκλωβισμένος στην Υεμένη.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την απάτη. Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται και δύο άνδρες τα στοιχεία των οποίων όμως δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Αμερικανός γιατρός με τον οποίο η 43χρονη Ελληνίδα επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ήταν “εγκλωβισμένος” στην Υεμένη όπου συμμετείχε ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Για να “σπάσει” το συμβόλαιό του και να έρθει στην Ελλάδα έπρεπε να ικανοποιήσει τη ρήτρα αποζημίωσης, πράγμα που σήμαινε ότι «χρειαζόταν χρήματα, πολλά χρήματα», που όμως δεν διέθετε.

Η 43χρονη παθούσα δέχθηκε να τον βοηθήσει, καταβάλλοντας τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, άλλοτε μέσω ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων (bitcoin) κι άλλοτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Πέντε μήνες μετά την αρχική τους επικοινωνία κι αφού κατέθεσε 130.000 ευρώ, κομπόδεμα από τις οικονομίες των γονιών της, η ίδια άρχισε να υποψιάζεται ότι ο Δρ. Michael Wooden – όπως της συστήθηκε- δεν υπήρχε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο αόρατος πρωταγωνιστής μίας καλοστημένης απάτης που στήθηκε σε βάρος της, γνωστή στην αγγλική ορολογία ως Love Scamming ή Romance Scamming. Στα τέλη του περασμένου έτους η παθούσα αναζήτησε νομική βοήθεια και απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης:

Πηγή:grtimes.gr

About Post Author