Απεργία 16/6: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη – Κανονικά οι Πανελλήνιες

Την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου ζητούν εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα και προχωρούν σε νέα απεργία σήημερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου. Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην σημερινή 24ωρη απεργία των συνδικάτων οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι υποψήφιοι των Πανελληνίων. Συγκεκριμένα, τα Μέσα της Αθήνας θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τα μέσα σταθερής τροχιάς – Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ – αναμένεται να λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας και έως τις 10 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν στις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Επίσης, οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια. Η εταιρεία ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, τα εξής:

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία των εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους, αύριο Τετάρτη 16.06.2021, στη στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00, που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών τις ώρες της στάσης εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Ειδικότερα:

  • Ματαιώνεται η κυκλοφορία όλων των δρομολογίων στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ 12:00 και 16:00, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων που εκτελούνται με λεωφορεία.
  • Για τις αμαξοστοιχίες 56 & 57 θα υπάρξει καθυστέρηση αναχώρησης κατά μία ώρα.

Εξάλλου, χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει αύριο, Τετάρτη, από τη 1μμ έως 5μμ η Θεσσαλονίκη, καθώς το Συνδικάτο Εργαζόμενων θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Οι λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι δεκτή έγινε, αργά το βράδυ της Τρίτης, η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά της κινητοποίησης των ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ την Τετάρτη, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό, η απεργία κρίθηκε παράνομη στο σκέλος που αφορά τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, έως τις 10 το πρωί.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά και η αυριανή νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Τα σωματεία δηλώνουν, ωστόσο, ότι η απεργία θα γίνει κανονικά, και καλούν στην περιφρούρησή της.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours