Έφυγε ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης.

Ένας εξέχων συντοπίτης μας, ο ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης απεβίωσε σήμερα τα χαράματα, 20 Αυγούστου 2021, από ανακοπή, στην Αθήνα όπου μόνιμα έμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Μπανάτο Ζακύνθου, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανήμερα του ιστορικού “Όχι”.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα, 23/8, στο Πόρτο Ράφτη.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και εν συνεχεία έγινε μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) αναπτύσσοντας σημαντική συνδικαλιστική δράση.

Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ μετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις που προβλήθηκαν από τη μικρή οθόνη.

Το διάστημα 1986-1990 εργάσθηκε στο Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού της Νέας Υόρκης.

Φιλμογραφία

Νιάτα στο πεζοδρόμιο (1964)
Αποστολή θανάτου (1968)
Γοργοπόταμος (1968)
Η ανταρσία των δέκα (1970)
Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)[Βαγγέλης Λέπουρας]
Ένας τρελός γλεντζές (1970)
Η σάρκα προστάζει (1971)
Ταξίδι στον έρωτα και στον θάνατο (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [Λουκάς]
Αμαρτωλές σχέσεις (1972)
Ο κύκλος της αμαρτίας (1973)
Στα δίχτυα της ανωμαλίας (1973)
Αληθινή ηδονή (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Η αμαρτία στο κορμί της (1974)[Πέτρος]
Διαστροφές (1974] [Μάνθος Λιαγκρής]
Ο θίασος (1975) [Ορέστης]
Γεύση από ηδονή (1975)[επιθεωρητής της αστυνομίας]
1922 (1978)
Αν μάθετε τίποτα (1979)

repo nek (3)
Ρεπό (1982) [Δρακάκος]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Χωρίς μάρτυρες (1983) [εισαγγελέας]
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!) (1983) [Σάββας]
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)[Νικηφόρος Δημόπουλος]
Εν πλω (1985) [πατέρας]
Το χάραμα – Dawn (1994)

About Post Author

+ There are no comments

Add yours