Έρχεται lockdown και στην Αττική; – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Κορονοϊός: Σε «γκρι» ζώνη θα είναι από το πρωί της Τρίτης Θεσσαλονίκη και Σέρρες, οι οποίες μπαίνουν για 14 ημέρες σε καθολικό lockdown, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι από τις 9 Ιουλίου ο ίδιος έλεγε ότι τα φαινόμενα χαλάρωσης δεν πρέπει να συνεχιστούν.

«Χτυπάγαμε καμπάνα κινδύνου. Και στις 17 Σεπτεμβρίου μιλούσαμε για την πίεση στο σύστημα υγείας και στις ΜΕΘ και χτυπούσαμε ξανά καμπανάκι κινδύνου», συνέχισε ενώ υπενθύμισε ότι δύο εβδομάδες πριν ο πρωθυπουργός είδε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το β’ κύμα της πανδημίας. «Κάνουμε ό,τι πρέπει, προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, είναι στο χέρι όλων μας για να επιστρέψει το σύστημα στις αντοχές τους και να μην δοκιμαστεί», υπογράμμισε.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες θα είναι κλειστό και το λιανεμπόριο ενώ σε ερώτηση αν αυτό το μοντέλο θα ακολουθηθεί και σε άλλες περιοχές απάντησε «μακάρι να μη χρειαστεί» και πως είναι στο χέρι όλων μας.

Ερωτηθείς μήπως δεν ήταν επαρκείς οι έλεγχοι για τα φαινόμενα συνωστισμού είπε ότι όλοι έχουμε βιώσει γενικότερη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

«Προειδοποιούσαμε ότι ο εχθρός είναι ο εφησυχασμός και όχι το άνοιγμα των συνόρων, τα σχολεία ή τα μέσα μεταφοράς. Ήταν ο εφησυχασμός και η συμμετοχή σε συναθροίσεις χωρίς μέτρα προστασίας», τόνισε.

Επιπλέον είπε ότι στις «κόκκινες» περιοχές στις εκκλησίες επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι εννέα ατόμων ενώ για άλλους χώρους, όπως οι πλατείες, το στοίχημα είναι να το κερδίσουμε ξανά όπως την άνοιξη και όλοι να αντιληφθούν ότι τα μέτρα είναι για την προστασία όλων και των ανθρώπων που αγαπούν.

Ειδικά για την Αττική είπε ότι εμφανίζει σταδιακή αύξηση κρουσμάτων αλλά όχι εκθετική όπως συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα. «Παρακολουθούμε κάθε μέρα τις εξελίξεις. Αν δούμε ότι πάει να δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση, θα δράσουμε πάλι γρήγορα και προληπτικά πριν φτάσει το σύστημα υγείας να δοκιμαστεί», συμπλήρωσε.

Πηγή:newsbomb.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours