Γιατί έγινε έξαλλος ο Έκτορας Μποτρίνι με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Απελπισία στην εστίαση.

Στην Θεσσαλονίκη καταγράφεται η πληθώρα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα 839 από τα 2.065 περιστατικά του τελευταίου 24ωρου καταγράφηκαν στην συμπρωτεύουσα, ενώ στην Αττική βεβαιώθηκαν 464 κρούσματα του ιού.

Η έξαρση του ιού συνεχίζεται στην Ελλάδα με κάθε μέρα να επιφυλάσσει ένα νέο ρεκόρ στις μολύνσεις στη χώρα.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς επεξήγησε πριν λίγη ώρα πως θα πάρουν σάρκα και οστά.

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθαν για την εστίαση τα νέα μέτρα και ο Έκτορας Μποτρίνι θέλησε να εκφράσει την προσωπική του άποψη μέσα από τα social media.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, όλοι οι χώροι εστίασης και θεαμάτων θα αναστείλλουν τη λειτουργία τους για έναν μήνα με… πρεμιέρα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Έτσι, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, ο δημοφιλής σεφ θέλησε να τονίσει πόσο σημαντική πληγή θα είναι αυτή η απόφαση για την εστίαση. «Λοκντάουν για τα εστιατόρια, ενώ τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν «κανονικά»!

Κι όμως, οι μόνοι ασφαλείς χώροι, όπου επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουμε συμμορφωθεί πλήρως και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά είναι τα εστιατόρια»!

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέχεια της ανάρτησης από τον Έκτορα Μποτρίνι:

Και τώρα; Καλούμεθα να «πληρώσουμε» για τις μαζώξεις των «αρνητών» στις πλατείες ή για τα πάρτι που διοργανώνονται σε ερημικές παραλίες και στο εργοτάξιο του Φαληρικού Δέλτα; Όταν εμείς παλεύουμε να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειες που ζουν από αυτές, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τις ΔΕΚΟ, τα ενοίκια μας, το προσωπικό και τους προμηθευτές μας;

Τα εστιατόρια μας δεν είναι απλώς επιχειρήσεις, είναι «πρεσβευτές» της γεωργίας μας, της κτηνοτροφίας μας, της αλιείας μας, είναι ο «κινητήρας» του γαστρονομικού τουρισμού μας.

Με την επιβολή των νέων μέτρων που στοχοποιούν και πάλι την εστίαση, πολλά εστιατόρια πρόκειται να εξαφανιστούν και μαζί τους θα εξαφανιστεί σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί καταρχήν στη μη καταβολή των μισθών, στη μη ικανοποίηση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές, στη μη καταβολή των δόσεων των δανείων και των ενοικίων.

Ζητάμε, κ πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, τηρώντας, φυσικά, τα μέτρα και σεβόμενοι όλους τους κανόνες, όπως θα συνεχίσει λειτουργεί και να κινείται και το λιανεμπόριο. Αλλιώς ένα σημαντικός κλάδος εργαζομένων της χώρας θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία, με τις αναμενόμενες συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας μας.

Χρειαζόμαστε μια ένδειξη που θα κρατήσει την πίστη μας στο μέλλον ζωντανή.

Για να μην πιστέψουμε πως πορευόμαστε μόνοι. Για να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε.

“Η πολιτική είναι φτιαγμένη από θάρρος και όνειρα. Απαιτεί φαντασία και όραμα για μέλλον. Μόνο έτσι μπορεί να κάνει το αόρατο ορατό.“

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours