Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, την Τετάρτη, προειδοποιώντας για καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Το κύμα κακοκαιρία θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.

Για κύμα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα με καταιγίδεςχαλάζι και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη.

Η κακοκαιρία θα πλήξει περιοχές της χώρας από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Πέμπτη και το πρωί της Παρασκευής.

Το κύμα κακοκαιρίας θα εμφανιστεί από τα δυτικά της Ελλάδας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Πότε και σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Το βράδυ της Τετάρτης, καθώς και την Πέμπτη, το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει:

  • Τα νησιά του Ιονίου
  • Τη δυτική Στερεά
  • Τη δυτική Πελοπόννησο
  • Πιθανώς την Ήπειρο

Από το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Η κακοκαιρία θα πλήξει, επίσης, την κεντρική Μακεδονία, από το πρωί της Πέμπτης και μέχρι αργά το απόγευμα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε:

  • Σποράδες
  • ανατολική Στερεά
  • Εύβοια

Το πρωί της Παρασκευής, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Εύβοια, ενώ μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας είναι πιθανό να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σε  βόρειες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη σχεδόν στο σύνολο της χώρας

Για βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα, Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο, προειδοποιεί και η μετεωρολογική υπηρεσία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή κυρίως στα ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να καταγράφει πτώση μέχρι και 9 βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε ΙόνιοΉπειρο και δυτική Στερεά Ελλάδα. Στη συνέχεια, η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με εξαίρεση το ΑιγαίοΧαλαζοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν κυρίως σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, νότιο Αιγαίο την Κρήτη.

Την Παρασκευή και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη. Χαλάζι μπορεί να πέσει σε Ιόνιο και δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και πάλι σε όλη τη χώρα, αλλά θα είναι ασθενέστερα με εξαίρεση το Ιόνιο και την ανατολική Θεσσαλία, σύμφωνα πάντα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Αστεροσκοπείου.

Ο χάρτης προειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα

Τις περιοχές της Ελλάδας που υπάρχει προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα παρουσιάζει η πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Meteoalarm. Η υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανή εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Προειδοποιήσεις καιρού για την Ελλάδα, την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου
Προειδοποιήσεις καιρού για την Ελλάδα, την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου

Με κίτρινο χρώμα καταγράφεται «πιθανός κίνδυνος για ορισμένες δραστηριότητες», ενώ το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει ότι «ο καιρός είναι επικίνδυνος».

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours