Game of Thrones: Έσπασε κάθε ρεκόρ και τα νεύρα των fans

H πολυαναμενόμενη κορύφωση της επικής σειράς διέλυσε κάθε ρεκόρ, αλλά και τα spoilers που προφήτευαν την τελική έκβαση. Βέβαια, για χιλιάδες φανατικούς του GOT το τέλος ήταν απογοητευτικό.

Οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν γεμάτες εντάσεις για όλους τους εμπλεκόμενους της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς παγκοσμίως: Παραγωγοί, ηθοποιοί, τεχνικοί και θαυμαστές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα κάθε Κυριακή να ξεδιπλώνεται στις οθόνες τους το πολυαναμενόμενο τέλος του Game of Thrones. Τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς, οι συζητήσεις για το τέλος, τα πιθανά σενάρια και τα spoilers κάθε είδους είχαν δημιουργήσει προσδοκίες που δεν είχε καμία άλλη παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης.

«Γνωρίζαμε πώς θα καταλήξουν τα βασικά κλειδιά της ιστορίας ήδη από την τρίτη σεζόν» δήλωναν οι δύο παραγωγοί λίγο πριν ξεκινήσει ο τελευταίος κύκλος στο EW, τονίζοντας παράλληλα πως κάθε κλείσιμο σεζόν πρόσθετε και παραπάνω βάρος στους ώμους τους. «Πλέον, δεν υπάρχει η ατάκα “Εντάξει, θα το διορθώσουμε στον επόμενο κύκλο”». Το δίδυμο των παραγωγών της σειράς είχε αποκαλύψει πως περίμενε τις αντιδράσεις των ηθοποιών – με τους οποίους συζητούσαν την εξέλιξη των ρόλων κάθε φορά που έστελναν το σενάριο του επόμενου επεισοδίου. H Sophie Turner (Sansa Stark) ήταν η πρώτη που απαντούσε μέσω e-mail, περίπου μία ώρα από τη στιγμή που έφτανε στα χέρια της. Η απουσία αντίδρασης του Kit Harington (Jon Snow) όταν έλαβε το σενάριο της τελευταίας σεζόν είχε προκαλέσει την αγωνία των δύο παραγωγών. «Ήταν αστείο. Σκεφτόμασταν “Γαμώτο, μήπως δεν του άρεσε; Και δεν του άρεσε γιατί το έχουμε κάνει λάθος;”. Όταν τον είδαμε την ημέρα της πρώτης ανάγνωσης και τον ρωτήσαμε, μας κοίταξε και μας απάντησε πολύ φυσικά “Δεν το διάβασα, ήθελα να το δω πρώτη φορά εδώ”».

Οι δύο παραγωγοί δεν είχαν διανοηθεί τότε τις οργίλες αντιδράσεις της Δευτέρας που ακολουθούσαν την προβολή κάθε κυριακάτικου επεισοδίου της όγδοης σεζόν. Ένα γκρουπ θαυμαστών της σειράς συγκέντρωσε πάνω από 1,2 εκατομμύρια(!) υπογραφές στο αίτημα να γυριστεί ξανά ο τελευταίος κύκλος. Οι απογοητευμένοι fans της σειράς σχολίαζαν αρνητικά σε οποιοδήποτε ποστ αφορούσε τη σειρά και τους πρωταγωνιστές. «Θα βρισκόμαστε σε μια μυστική τοποθεσία, με κλειστά κινητά, και θα ανοίγουμε διάφορα μπουκάλια» απάντησε ο D. B. Weiss στην ερώτηση για το πώς σχεδιάζουν να περάσουν τη βραδιά που θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο.

140172798

«Κάποια στιγμή, αν και εφόσον είναι ασφαλές να βγούμε έξω, θα μας ενημερώσει κάποιος, η PR της σειράς, ας πούμε, η Mara Mikialian, για όσα έχουν συμβεί εκεί έξω χωρίς εμείς να τα έχουμε ζήσει». Ο David Benioff πρόσθεσε πως σκοπεύει να είναι «πολύ μεθυσμένος και πολύ μακριά από το Internet». Μακάρι όντως να έκαναν αυτό που σκέφτονταν τότε. Οι δυο τους, σε άλλο σημείο εκείνης της συνέντευξης, τόνιζαν πως θα ήθελαν ο κόσμος να αγαπήσει το φινάλε. «Έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Περάσαμε έντεκα χρόνια κάνοντας αυτό το πράγμα. Αλλά γνωρίζουμε πως ένας ορισμένος αριθμός θαυμαστών θα μισήσει ακόμη και την καλύτερη εκδοχή του τέλους».

Φυσικά, όλος αυτός ο παροξυσμός γεννήθηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει η σειρά. Το τελευταίο επεισόδιο, όπως ήταν αναμενόμενο, συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης τηλεοπτικής σειράς. Το παρακολούθησαν 19,3 εκατ. τηλεθεατές. Σε συνολικούς αριθμούς, κάθε επεισόδιο του τελευταίου κύκλου παρακολούθησαν 44,2 εκατ. τηλεθεατές, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που το είδαν κατεβάζοντας τα επεισόδια παράνομα. Για να δώσουμε ένα μέγεθος, αρκεί να αναφέρουμε πως το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου κατεβάστηκε παγκοσμίως από 55 εκατ. άτομα στο πρώτο 24ωρο της προβολής του.

Πηγή:peoplegreece.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours