Θα ονομάζεται One Tower και θα έχει ύψος 405 μέτρα

Στην περιοχή του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου Moscow City που φιλοξενεί μερικούς ουρανοξύστες, θα ανεγερθεί ένας ακόμη ουρανοξύστης, ο οποίος θα έχει ύψος 405 μέτρα και θα είναι ο πιο ψηλός ουρανοξύστης στην Ευρώπη. Την κατασκευή του έργου ανακοίνωσε ο δήμος της Μόσχας κατά την διάρκεια του φόρουμ αστικής ανάπτυξης.

Ο ουρανοξύστης, ο οποίος θα ονομάζεται One Tower, θα είναι 60 μέτρα πιο ψηλός από τον ουρανοξύστη Federatsia, ο οποίος είναι ο πιο ψηλός αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Ο αναπληρωτής δήμαρχος τη Μόσχας Μαράτ Χουσνούλιν, δήλωσε ότι «δώσαμε στον ουρανοξύστη την ονομασία One Tower, επειδή πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα κτίριο».

Ο μελλοντικός ουρανοξύστης που θα έχει το σχήμα κεκλιμένου πρίσματος και η πρόσοψη του θα είναι από γυαλί, θα έχει 104 ορόφους εκ των οποίων οι 101 όροφοι θα είναι υπέργειοι και οι τρεις υπόγειοι. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου θα φθάνει τα 280.000 τ.μ, θα έχει 1500 διαμερίσματα και θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στο Moscow City, που θα διαθέτει διαμερίσματα.

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί , στο οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες που αφορούν την θεμελίωση του βρίσκεται δίπλα στους ουρανοξύστες Merkurii και Grand Tower. H κατασκευή του ουρανοξύστη εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια, ενώ θα απασχοληθούν τις περιόδους αιχμής των κατασκευαστικών εργασιών περισσότερα από 2000 άτομα.

Στον 100 όροφο και σε ύψος 400 μέτρων θα υπάρχει εστιατόριο και παρατηρητήριο. Για τους χώρους αυτούς θα υπάρχει ξεχωριστός ανελκυστήρας. Εκτός όμως από τα διαμερίσματα και τα γραφεία που θα διαθέτει ο νέος αυτός ουρανοξύστης, θα υπάρχει γυμναστήριο με πισίνα, παιδότοποι, καφετέριες και καταστήματα. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φθάσει τα 30 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours