Η επιρροή του Michael Jackson στην τέχνη είναι βαθιά

Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή έκθεση που φιλοδοξεί να αφηγηθεί την «άγνωστη ιστορία» της επίδρασης του Michael Jackson στον χώρο της σύγχρονης τέχνης.

Μια νέα έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου φιλοδοξεί να αναδείξει την τεράστια επιρροή του «βασιλιά της pop» Michael Jackson στον χώρο της τέχνης. Η έκθεση «Michael Jackson: On the Wall», η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την οικογένεια του, θα κάνει τα εγκαίνιά της το επόμενο καλοκαίρι, στις 28 Ιουνίου, ανήμερα των 60ών γενεθλίων του Jackson.

Επιμελητής της έκθεσης, όπου θα παρουσιαστούν έργα δανεισμένα από συλλογές από όλο τον κόσμο, είναι ο διευθυντής της γκαλερί, Nicholas Cullinan. Όπως εξηγεί στη σχετική ανακοίνωσή της η Εθνική Πινακοθήκη, η τεράστια παρακαταθήκη του Jackson στη μουσική, το βίντεο, τον χορό και την μόδα μπορεί να θεωρείται δεδομένη, όμως η επιρροή του στον χώρο της τέχνης είναι μια «άγνωστη ιστορία».

.
Σύμφωνα με τον Cullinan, η έκθεση παρουσιάζει μια «εντελώς νέα και αρκετά ριζοσπαστική προσέγγιση, διερευνώντας την πολιτισμική επιρροή μιας μοναδικής φιγούρας μέσα από τη σύγχρονη τέχνη».  Ελπίδα των υπευθύνων είναι η έκθεση να αποτελέσει αφορμή για νέες συζητήσεις και διαλόγους αναφορικά με την τέχνη και την ταυτότητα, με τη συμμετοχή του κόσμου.
Συνολικά θα παρουσιαστούν έργα 40 καλλιτεχνών, όπως ο Andy Warhol (ο πρώτος που απεικόνισε τον Michael Jackson, το 1982), η Maggi Hambling, ο Gary Hume, ο David LaChapelle και ο Grayson Perry. Παράλληλα με τα κλασσικά έργα, θα εκτεθεί μια σειρά νέων έργων που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση.
«Παρά το γεγονός ότι όλοι οι καλλιτέχνες έρχονται από διαφορετικές γενιές και μέρη του κόσμου, χρησιμοποιώντας ένα εύρος μέσων, έχουν γοητευτεί από αυτό που συμβόλιζε ο Jackson και αυτό που εφηύρε. Σπάνια υπάρχει κάτι καινούργιο να ειπωθεί για κάποιον τόσο διάσημο, αλλά αυτή είναι μια τέτοια περίπτωση» κατέληξε ο επιμελητής της έκθεσης.
Πηγή: athenshotspots.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours