Όχι, η Υπουργός Υγείας του Βελγίου ΔΕΝ συστήνει αποφυγή ερωτικών οργίων λόγω κορωνοϊού

Ισχυρισμός:

Η Υπουργός Υγείας του Βελγίου συστήνει την αποφυγή ερωτικών οργίων άνω των τριών ατόμων ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Συμπέρασμα:

Η είδηση ξεκίνησε από άρθρο της γνωστής σατιρικής ιστοσελίδας World News Daily Report και αναμεταδόθηκε ως πραγματική είδηση σε ελληνικές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Στα υπό εξέταση άρθρα διαβάζουμε τα εξής:

«Παρακαλούνται οι κ.κ. και κυρίες πολίτες του Βελγίου να απέχουν από μη απαραίτητες σεξουαλικές δραστηριότητες άνω των 3 ατόμων», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Βελγίου Maggie de Block . Στην αγγλική μετάφραση το μη απαραίτητες σεξουαλικές δραστηριότητες είναι «non essential secual axctivites». 

Προκύπτει προφανώς το ερώτημα, τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η υπουργός Υγείας του Βελγίου και τι συνηθίζουν οι πολίτες της χώρας, Φλαμανδοί ή Βαλλόνοι, διότι αυτό το «απαραίτητες σεξουαλικές δραστηριότητες άνω των τριών ατόμων» χρειάζεται κάποια επεξήγηση…

Η υπουργός διευκρίνισε, ωστόσο, ότι συγκεκριμένα απαγορεύεται η ανταλλαγή συντρόφων, το «τρίο» και τα όργια, μέχρι να παύσει η πανδημία. Δεν απαγορεύεται το σεξ μεταξύ δύο ατόμων αλλά και ο… αυνανισμός.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις έγιναν στη Βουλή.

Η υπουργός ρωτήθηκε μάλιστα από τους δημοσιογράφους σχετικά με το τι επιτρέπεται ακριβώς και τι όχι και υπογράμμισε ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τις σεξουαλικές επαφές από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι από άνθρωπο σε ζώο.

Η εν λόγω είδηση εμφανίστηκε αρχικά στην ιστοσελίδα World News Daily Report. [πηγή]

Η World News Daily Report είναι γνωστή σατιρική ιστοσελίδα αντίστοιχη με τις ελληνικές σελίδες “Το κουλούρι” ή “Το βατράχι”. Η ίδια η σελίδα μάλιστα αναφέρει σε ξεχωριστό τμήμα της πως τα άρθρα που δημοσιεύει είναι καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα και όχι πραγματικές ειδήσεις. [πηγή]

Ωστόσο, προφανώς μη γνωρίζοντας το χαρακτήρα της εν λόγω σελίδας, δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν αυτή την είδηση ως πραγματική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει το λάθος να μεταφέρουν σατιρικά δημοσιεύματα ως πραγματικά.

Κατά συνέπεια ο ισχυρισμός ότι η Υπουργός Υγείας του Βελγίου έκανε δηλώσεις για το περιορισμό σεξουαλικών οργίων λόγω του νέου κορωνοϊού είναι ψευδής. Αυτή τη περίοδο είναι σκόπιμο να γίνεται ακόμα πιο αυστηρός έλεγχος στις ειδήσεις που αναμεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:ellinikahoaxes.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours