ΔΙΕΘΝΗ

Το εξώφυλλο του Time για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ: «Μπάιντεν και Χάρις οδηγούν τη νέα εποχή»

Spread the love

Το αμερικανικό περιοδικό εστιάζει στην επούλωση των πληγών που άνοιξαν επί προεδρίας Τράμπ

Ανακούφιση στην παγκόσμια κοινότητα επικρατεί μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών-θρίλερ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εξώφυλλα διεθνών μέσων ενημέρωσης για την ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν στη θέση του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα δίκτυα εστιάζουν στη σημασία της αλλαγής πολιτικής σελίδας στις ΗΠΑ, ύστερα από τέσσερα ταραχώδη χρόνια στα οποία κυριάρχησαν πρωτοφανείς κοινωνικές αντιδράσεις και μια τεραστίων διαστάσεων σοβαρή υγειονομική κρίση που θέρισε την Αμερική, εκτοξεύοντας τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα.

Για ακόμη μια φορά το εξώφυλλο του αμερικανικού Time δίνει τροφή για σχολιασμό και σκέψη. Στο νέο ευρηματικό του εγχείρημα, το περιοδικό παρουσιάζει τον Τζο Μπάιντεν με την πρώτη μαύρη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, να κρατούν θριαμβευτικά ο ένας το χέρι του αλλου και με μάσκες, τι οποίες απέφευγε ο Τραμπ, να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρεται πως έφτασε η στιγμή της επούλωσης των πληγών. «Ο εκλεγμένος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η Κάμαλα Χάρις οδηγούν τη νέα εποχή».

Έχει σημασία που το περιοδικό Time, που συχνά έχει επικρίνει με ευρηματικό τρόπο την πολιτική Τραμπ, διαβλέπει την έναρξη μιας νέας εποχής. Μιας νέας εποχής, στην οποία θα δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και στην οποία αναμένεται να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα περιστατικά που προσβάλλουν τα δικαιώματα των μαύρων.

Πάντως, στα προηγούμενα, προφητικά, εξώφυλλα, το περιοδικό Time παρουσίαζε τον Τραμπ να κολυμπά σε μια θάλασσα από κορωνοϊό και να μην μπορεί να φτάσει στον Λευκό Οίκο…

Πηγή:protothema.gr

Comment here

shares