Ο ισχυρός άνδρας της Apple, Τιμ Κουκ, έλαβε πάνω από πέντε εκατομμύρια μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού με τη συμπλήρωση δέκα ετών στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η Apple στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), o Kουκ πούλησε τις περισσότερες μετοχές που κατείχε έναντι ποσού που ξεπερνάει τα 750 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές-μπόνους ήταν κομμάτι μιας συμφωνίας που υπέγραψε όταν ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης μετά τον θάνατο του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς. Το μπόνους έχει άμεση συνάρτηση με την πορεία της μετοχής -συγκριτικά με άλλες εταιρείες- στον δείκτη S&P 500.

Ο Τιμ Koυκ έλαβε το μπόνους, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση 191,83% τα τελευταία τρία χρόνια. Η τιμή της μετοχής έχει σημειώσει άνοδο 1.200% από τις 24 Αυγούστου 2011, όταν ο Τ. Κουκ ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Οι μετοχές αυτές είναι το τελευταίο μέρος του πακέτου αμοιβής του. Πέρυσι, ο Τιμ Κουκ υπέγραψε νέο πακέτο που θα έχει ισχύ έως το 2026. Η εταιρεία που κατασκέυασε το iPhone, το iPad και το MacBook αποτιμάται πλέον στα 2,5 τρισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη SEC, o Μr Αpple έχει δωρίσει σε φιλανθρωπίες μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων. Το 2015 ο Τιμ Κουκ δήλωσε ότι θα δώριζε εν ζωή ολόκληρη την περιουσία του, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg αγγίζει το 1,5 δισ. δολάρια.

O Τιμ Κουκ μιλάει συχνά ανοικτά σχετικά με τους προβληματισμούς του για τον ιό HIV και το AIDS, την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Με πληροφορίες από BBC

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours