Τα Όσκαρ αναβάλλονται για δύο μήνες λόγω της πανδημίας

Οι διοργανωτές των Όσκαρ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η ημερομηνία της τελετής απονομής του 2021 θα μετατοπιστεί από τον Φεβρουάριο στον Απρίλιο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είπε ότι τα Όσκαρ, μια από τις υψηλότερες τιμές στην κινηματογραφική βιομηχανία, θα πραγματοποιηθούν στις 25 Απριλίου 2021 αντί στις 28 Φεβρουαρίου.

Η πανδημία έκλεισε τις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως στα μέσα Μαρτίου και σταμάτησε την παραγωγή ταινιών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου στις 15 Ιουνίου, η Ακαδημία παρατείνει την περίοδο της κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 28η Φεβρουαρίου του 2021. Τα μέλη της Ακαδημίας ελπίζουν, με αυτόν τον τρόπο, να «δώσουν στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις».

Στο παρελθόν τα ιστορικά γεγονότα που ανέβαλλαν την καθιερωμένη απονομή των Όσκαρ ήταν η μεγάλη πλημμύρα στο Λος Άντζελες το 1938, η δολοφονία του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 και η απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981. Η Ακαδημία ανακοίνωσε, ακόμη, ότι τα εγκαίνια του Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας που ήταν να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021 θα γίνουν τον Απρίλιου του 2021 ώστε να συμπέσουν με τα βραβεία, ενώ σε μεταγενέστερη – άγνωστη μέχρι στιγμής – ημερομηνία θα απονεμηθούν τα τιμητικά βραβεία Governors Awards που δίνονται συνήθως το φθινόπωρο.

Απομένει να αποφασιστεί ο τρόπος απονομής των Όσκαρ, αν θα δοθούν διαδικτυακά, δηλαδή, ή σε μια απονομή με καλεσμένους όπως κάθε χρόνο.  Η Ακαδημία έχει ήδη αποφασίσει, επίσης, μετά το κύμα οργής και αντίδρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες που ακολούθησε τη δολοφονία του George Floyd, να διευρύνει τη φυλετική εκπροσώπηση των μελών της κινημαρογραφικής βιομηχανίας μέσω της επεξεργασίας νέων κανόνων δικαιωμάτων συμμετοχής.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours