Συνταξιούχοι: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για να ζήσουν – Η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα είναι η 4η καλύτερη χώρα να ζήσει κανείς ως συνταξιούχος. Πρώτη είναι η Πορτογαλία και στη δεύτερη θέση είναι ισόπαλες η Ισπανία και η Ιταλία. Ακολουθούν η χώρα μας, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Κροατία.

Αυτό κατέγραψε μία νέα έκθεση Moving to Spain, η οποία αποκάλυψε τις καλύτερες και χειρότερες ευρωπαϊκές χώρες για συνταξιούχους με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

 • πληθυσμός
 • προσδόκιμο ζωής
 • κόστος ζωής
 • τιμές κατοικιών
 • βίζες
 • ασφάλεια
 • παραλίες
 • υγειονομική περίθαλψη

Νο 1 καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση: Πορτογαλία

Βαθμολογία συνταξιοδότησης: 7,83

Όπως μεταδίδει το CNBC, είναι μία από τις πιο προσιτές ευρωπαϊκές χώρες λόγω του χαμηλού κόστους ζωής της. Κατά μέσο όρο, το κόστος ζωής, εξαιρουμένου του ενοικίου, είναι σχεδόν 29% χαμηλότερο από ό,τι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το SmartAsset.

Για να συνταξιοδοτηθούν στην Πορτογαλία, οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα παραμονής. Σύμφωνα με την Global Citizens Solutions, η διαδικασία είναι σχετικά απλή και απαιτεί από τους αιτούντες να προσκομίσουν έγκυρο διαβατήριο, απόδειξη εισοδήματος, ασφάλιση υγείας και έλεγχο ποινικού μητρώου.

Η Πορτογαλία είναι περισσότερο γνωστή για το κρασί της. Δύο από τις παλαιότερες αμπελουργικές περιοχές της Πορτογαλίας, η περιοχή Alto Douro και το νησί Pico στις Αζόρες, αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι 10 καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση

 1. Πορτογαλία
 2. Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)
 3. Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)
 4. Ελλάδα
 5. Βουλγαρία
 6. Γαλλία
 7. Σλοβενία
 8. Κροατία
 9. Μάλτα
 10. Ιρλανδία

Δύο χώρες ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση.

Η Ισπανία και η Ιταλία και οι δύο έχουν βαθμολογία συνταξιοδότησης 7,31, σύμφωνα με την έκθεση.

Το κόστος διαβίωσης στην Ισπανία, εξαιρουμένου του ενοικίου, είναι σχεδόν 34% χαμηλότερο από ό,τι στις Η.Π.Α. Και η χώρα προσφέρει στους κατοίκους της πρόσβαση στο δημόσιο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης.

Για να ξεκινήσουν τη διαδικασία συνταξιοδότησης στην Ισπανία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν βίζα μακράς διαμονής ή βίζα παραμονής.

Η Ισπανία είναι γνωστή για τον φανταστικό πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Βαλένθια και άλλες.

Η Βαρκελώνη της Ισπανίας ανακηρύχθηκε μάλιστα ο πιο ευτυχισμένος προορισμός διακοπών στην Ευρώπη του 2023, σύμφωνα με την Club Med.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσδόκιμο ζωής 76 ετών, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το προσδόκιμο ζωής της Ιταλίας φτάνει τα 83 έτη από το 2021.

Η έκθεση Moving to Spain αναφέρει ότι η Ιταλία έχει υψηλότερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Το ενοίκιο στην Ιταλία είναι σχεδόν 55,3% χαμηλότερο από ό,τι στις ΗΠΑ και το συνολικό κόστος ζωής, εξαιρουμένου του ενοικίου, είναι 14,7% χαμηλότερο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ιταλίας ως το δεύτερο καλύτερο στον κόσμο. Για να επωφεληθείτε από τη δημόσια υγειονομική περίθαλψη της χώρας, πρέπει να είστε κάτοικος.

Η Ιταλία προσφέρει άφθονο εξαιρετικό φαγητό και έχει τεράστια ιστορία. Φιλοξενεί εμβληματικά αξιοθέατα όπως το Κολοσσαίο, ο πύργος της Πίζας, το Πάνθεον, η Φοντάνα ντι Τρέβι και πολλά άλλα.

Πηγή:newmoney.gr

About Post Author