Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις

Ο Βρετανός σκηνοθέτης είχε γίνει ευτρύτερα γνωστός από την τριλογία ταινιών «Children, Madonna and Child, Death and Transfiguration» στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 χρόνων άφησε ο σκηνοθέτης Terence Davies.

Ήταν γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λίβερπουλ, με τις ταινίες του να έχουν συχνά αυτοβιογραφικό στοιχείο.

Ο 77χρονος σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του ύστερα από ασθένεια,επιβεβαίωσε στο BBC ο μάνατζέρ του.

Το πιο πρόσφατο έργο του, το δράμα «Benediction» του Netflix, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό των «Slow Horses», Jack Lowden και τον «Doctor Who’s» Peter Capaldi, εξερεύνησε τη ζωή του πολεμικού ποιητή Siegfried Sassoon.

Η ηθοποιός Agyness Deyn έπαιξε την «Chris Guthrie» στη διασκευή του 2015 στο «Sunset Song» του Lewis Grassic Gibbon – με φόντο τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2016, η σταρ του «Sex And The City», Cynthia Nixon, ενσάρκωσε τον ρόλο της ποιήτριας «Emily Dickinson» στο «A Quiet Passion», το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Davies.

Τέρενς Ντέιβις

Ο Ντέιβις πριν γραφτεί σε δραματική σχολή εργάστηκε ως υπάλληλος σε ναυτιλιακό γραφείο και λογιστής για διάστημα περίπου δέκα χρόνων.

Κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Κριτικής των Καννών για το «Distant Voices, Still Lives» – μια ταινία βασισμένη στις αναμνήσεις του από τη ζωή του Λίβερπουλ της δεκαετίας του 1940 και του 1950.

Πηγή: BBC

About Post Author