Ο Αλέν Ντελόν αποφάσισε να πεθάνει με ευθανασία και ο γιος του δέχτηκε να τον βοηθήσει

Την τελευταία επιθυμία του Αλέν Ντελόν έκανε γνωστή σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο μεγαλύτερος γιος του Άντονι. Ο 57χρονος ηθοποιός μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ανέφερε ότι ο πατέρας του έχει επιλέξει να φύγει από την ζωή με τους δικούς του όρους, για αυτό και αποφάσισε να πεθάνει με την μέθοδο της ευθανασίας. Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, ο θρυλικός αστέρας του κινηματογράφου ζήτησε από τον γιό του να τον βοηθήσει με την διαδικασία, αλλά και να παραμείνει στο πλευρό του τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι προέρχεται από την επιθυμία της πρώην συζύγου του, Νάταλι Ντελόν, να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, η οποία όμως κατέληξε πριν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, λόγω καρκίνου στο πάγκρεας. «Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που έζησε τη ζωή της» ανέφερε αρχικά ο Άντονι, προσθέτοντας στην συνέχεια ότι λόγω του νομοθετικού πλαισίου της Γαλλίας δεν επιτράπηκε η ευθανασία. «Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα. Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό».

Έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, συσκευές, ενέσεις και τα υπόλοιπα.

Ο 86χρονος Γάλλος ηθοποιός, έχοντας ήδη λάβει την ελβετική υπηκοότητα από το 1999, μετακόμισε στην χώρα μετά το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, τακτοποιώντας πλέον χωρίς εμπόδια το ζήτημα της ευθανασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που ο Ντελόν αποκαλύπτει ανοιχτά για την επιθυμία του αυτή, αφού σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε η ηλικία. Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, συσκευές, ενέσεις και τα υπόλοιπα».

About Post Author