Νέα Υόρκη: Nεκροί από την χιονοθύελλα – Σχεδόν δύο μέτρα το χιόνι

Από σφοδρή χιονοθύελλα πλήττεται η δυτική Νέα Υόρκη τα τελευταία 24ωρα.

Η χιονοθύελλα της Παρασκευής ήταν κολοσσιαία, φέρνοντας σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης πυκνή χιονόπτωση ενώ στοίχησε τη ζωή σε δυο άτομα. Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ενημέρωσαν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν.

Σημειώνεται ότι το ύψος του χιονιού σε τουλάχιστον δύο περιοχές έφτασε στα δύο μέτρα.

THUNDER SNOW FROM THE #BUFFALO SNOWSTORM#WEATHER #LAKEEFFECTSNOW #THUNDERSNOW @JIMCANTORE #WNY #GOBILLS PIC.TWITTER.COM/PW006XPVLX

— BUFFCLEB (@BUFFCLEB) NOVEMBER 18, 2022

«Η χιονοθύελλα προκάλεσε θάνατο σε δύο άτομα. Δύο κάτοικοι της κομητείας Έρι πέθαναν αφού υπέστησαν καρδιακά επεισόδια που σχετίζονται με τους αποχιονισμούς», δήλωσε νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Μαρκ Πόλονκαρζ.

RIPLEY PL, #BUFFALO #NY PIC.TWITTER.COM/QSI1UYVFCN

— JWB (@JWBURNS3) NOVEMBER 19, 2022

«Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτό το χιόνι είναι πολύ βαρύ και επικίνδυνο», έγραψε στο Twitter ο Πόλονκαρζ. Στη συνέντευξη Τύπου συμβούλεψε τους κατοίκους να περιμένουν άλλη μια μέρα πριν προσπαθήσουν να καθαρίσουν το χιόνι.

Η υψηλότερη τριήμερη χιονόπτωση στο Μπάφαλο είναι 56,1 ίντσες, η οποία σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2001, δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNNi Μπράντον Μίλερ.

THE DIG OUT BEGINS. @WGRZ @JIMCANTORE @NWSBUFFALO #LAKEEFFECTSNOW #BUFFALO #GOBILLS PIC.TWITTER.COM/SXH1A6X5BT

— RYANHALLOCK (@RHALLOCKK) NOVEMBER 19, 2022

Δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Taylor Ward του CNN, το πιο πυκνό χιόνι μετατοπίστηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα νότια της πιο πληγείσας περιοχής νωρίς το βράδυ της Παρασκευής. Όμως η ζώνη χιονιού αναμένεται να επιστρέψει προς τα βόρεια αργότερα το βράδυ και να μετατοπιστεί ακόμη και αρκετά βόρεια ώστε το κέντρο του Μπάφαλο να βρεθεί και πάλι σε κλοιό πυκνού χιονιά κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το Σάββατο.

Μεγάλο μέρος της περιοχής θα κάνει ένα «διάλειμμα» μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς το χιόνι μετατοπίζεται ακόμη πιο βόρεια. Μια τελευταία ζώνη θα περάσει το βράδυ του Σαββάτου και τις νυχτερινές ώρες πριν το χιόνι εξασθενήσει νωρίς την Κυριακή.

#SEVEREWEATHER ?
BEEINDRUCKENDE SCHNEEFÄLLE ?️ DURCH LAKEEFFEKT IN #BUFFALO (NY), USA.

DIE SEHR KALTEN LUFTMASSEN, DIE IM WINTER ÜBER DIE GROSSEN SEEN NORDAMERIKAS ZIEHEN, SIND STARK MIT FEUCHTIGKEIT BELADEN, WAS ZU HEFTIGEN SCHNEEFÄLLEN FÜHRT.PIC.TWITTER.COM/XV4QGOBPST

— METEORED | DASWETTER (@METEOREDDE) NOVEMBER 19, 2022

«Ο ψυχρότερος αέρας θα συνεχίσει να εισρέει στην περιοχή, με αποτέλεσμα ένα παρατεταμένο φαινόμενο χιονιού από τη λίμνη, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο», δήλωσαν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Μπάφαλο το πρωί της Παρασκευής.

«Δύο έντονα νέφη χιονιού με επίδραση λίμνης με ρυθμούς χιονόπτωσης τουλάχιστον 3 ίντσες ανά ώρα θα συνεχιστούν βορειοανατολικά των λιμνών μέχρι απόψε».

About Post Author