Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες – Περιμένουμε καλά νέα για τα F-16

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τη Σαμαρκάνδη, με αφορμή τα F-16.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για καλύτερα νέα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αγοράς των μαχητικών, ενώ τόνισε ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τη Γερουσία, θα είναι ευκολότερο για τη χώρα του να αποκτήσει τα F-16. «Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και γρήγορες οι διαδικασίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι προστατεύει τρομοκράτες. “Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της τρομοκρατικής ομάδας FETO“, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κάνοντας εκ νέου αναφορά στο «στρατοπέδου του Λαυρίου».

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι «σοβαρά αναστατωμένη» από την τελευταία συνάντηση της ομάδας υψηλού επιπέδου Τουρκίας-ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεσμεύεται να επιδιώξει έναν ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. «Εργαζόμαστε πάνω στο πώς να δημιουργήσουμε έναν ειρηνευτικό διάδρομο εκεί, όπως είχαμε τον διάδρομο για τα σιτηρά», δήλωσε ο Ερντογάν, επαινώντας την αντίσταση της Ρωσίας στις πιέσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Πηγή: ΕΡΤ, Anadolu