Μετάλλαξη Όμικρον: «Εγκλωβισμένοι» στο Άμστερνταμ οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, στον απόηχο του συναγερμού της μετάλλαξης Όμικρον.

Τεράστιες καθυστερήσεις προκειμένου να υποβληθούν σε ελέγχους, αντιμετώπισαν οι επιβάτες που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή (26/11), εξαιτίας των ανησυχιών που έχουν ξεσπάσει λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον, όπως μετέδωσε το reuters.

Η εμφάνιση του νέου στελέχους του κορονοϊού από τη Μποτσουάνα, που «βαπτίστηκε» πρόσφατα ως παραλλαγή «Όμικρον», έθεσε τον πλανήτη σε συναγερμό, με τις χώρες να παίρνουν μέτρα η μία μετά την άλλη, κλείνοντας τα σύνορα σε χώρες της Αφρικής και επιβάλλοντας καραντίνα και μαζικά τεστ σε όσους έρχονται από αυτές.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το BNO news, τραβηγμένο πιθανότατα από το κινητό κάποιου επιβάτη, παρουσιάζονται οι ταξιδιώτες να βρίσκονται στην ουσία «εγκλωβισμένοι» εντός του αεροπλάνου, άγνωστο για πόσες ώρες, περιμένοντας να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ, καθώς δεν τους επιτρέπεται η αποβίβαση στο Άμστερνταμ χωρίς να ελεγχθούν.

Πηγή:ieidiseis.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.