Κορωνοϊός: Σακίρα, Coldplay και Τζάστιν Μπίμπερ σε συναυλία για το εμβόλιο -Με συνδιοργανωτή την Κομισιόν

Η Σακίρα, οι Coldplay, ο Usher και ο Τζάστιν Μπίμπερ στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι καλλιτέχνες αυτοί βρίσκονται μεταξύ των αστέρων της μουσικής που κινητοποιούνται για να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να στηριχθεί ιατρική έρευνα εναντίον της Covid-19, ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, σε μια μεγάλη διαδικτυακή συναυλία το Σάββατο 27 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Συνόδου των Δωρητών.

Συνδιοργανωτής της συναυλίας για τον κορωνοϊό, η Κομισιόν

«Οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν την αλλαγή (…). Την 27η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου και μιας συναυλίας, καλλιτέχνες, επιστήμονες και ηγέτες της διεθνούς κοινότητας θα μιλήσουν με μια φωνή, σε μια ειλικρινή και σπάνια διεθνούς ενότητας στιγμή», χαιρετίζει, σε ένα δελτίο τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον οργανισμό Global Citizen.

Μάιλι Σάιρους, Τζένιφερ Χάντσον, Christine and the Queens και άλλοι ολοκληρώνουν τον κατάλογο των λαμπερών συμμετεχόντων. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον.

Πληθώρα διασημοτήτων θα παρέμβουν επίσης σε ένδειξη συμπαράστασης: ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Σάλμα Χάγιεκ, η Σαρλίζ Θερόν, ο Φόρεστ Ουίτακερ, κ.α. Στο πλευρό τους, με την παρουσία τους σε πάνελ ή παραχωρώντας συνεντεύξεις θα βρεθούν προσωπικότητες, όπως η Μελίντα Γκέιτς.

Η συναυλία θα προβληθεί live στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η εκδήλωση θα προβληθεί από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως και επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές πλατφόρμες (οι λογαριασμοί Facebook, Twitter, YouTube της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Global Goal Unite).

«Αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στο να ενθαρρύνουμε τη διεθνή κοινότητα, που δίνει μάχη για την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πολεμά και άλλες τεράστιες αδικίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος. Αυτή η στιγμή της ιστορίας μας αφορά όλους, επομένως ας ενωθούμε για να χαράξουμε τον δρόμο ενός καλύτερου μέλλοντος, για όλους», δήλωσε ο Ντουέιν Τζόνσον, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποιος ο ρόλος της Συνόδου των Δωρητών

Η Σύνοδος των Δωρητών που θα διεξαχθεί το ίδιο διάστημα με τη συναυλία αποτελεί τη συνέχεια ενός κινήματος, το οποίο ξεκίνησε την 4η Μαΐου, όταν και διεξήχθη η πρώτη συνάντηση για το θέμα. Έως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατη καταμέτρηση στα τέλη Μαΐου.

Πηγή: iefimerida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *