Η Alibaba έχασε χρηματιστηριακή αξία $20 δισ. σε μία μόλις ημέρα

Aνακοίνωσε ότι οι περιορισμοί έχουν «δημιουργήσει αβεβαιότητες για τις προοπτικές του Cloud Intelligence Group»,

Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba είδε 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματιστηριακή του αξία να γίνονται καπνός, μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα προχωρήσει στην απόσχιση και δεν θα εισαγάγει στο χρηματιστήριο την επιχείρηση cloud computing.

Η εταιρεία, η οποία ανταγωνίζεται τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα της Amazon, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα προχωρήσει στην απόσχιση του Cloud Intelligence Group, επικαλούμενη εξαγωγικούς περιορισμούς των ΗΠΑ για προηγμένα τσιπ.

Η Alibaba δήλωσε ότι οι περιορισμοί έχουν «δημιουργήσει αβεβαιότητες για τις προοπτικές του Cloud Intelligence Group», το οποίο ανταγωνίζεται τις Amazon Web Services, Microsoft Azure και Google Cloud Platform.

«Αντ’ αυτού, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης με βάση την αναδυόμενη ζήτηση που ωθείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη για δικτυακές και υψηλής κλίμακας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Τζο Τσάι, απευθυνόμενος σε επενδυτές την Πέμπτη.

Στο κλείσιμο της αγοράς της Πέμπτης στο Χονγκ Κονγκ, η χρηματιστηριακή αξία της Alibaba ήταν 1,65 τρισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (211,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Την Παρασκευή, η χρηματιστηριακή αξία της Alibaba υποχώρησε στα 1,49 τρισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (191,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC με βάση στοιχεία της FactSet.

Πηγή:fpress.gr

About Post Author