Η μητρική εταιρεία της Gucci και της Saint Laurent θέτει πρότυπα διαχείρισης των ζώων απ’ τα οποία προέρχεται το δέρμα των προϊόντων της

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που οι καταναλωτές και οι επενδυτές αρχίζουν να προσέχουν περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εταιρειών μόδας.

Η Kering SA, η γαλλική εταιρεία που έχει υπό τον έλεγχό της πολυτελή εμπορικά σήματα μόδας όπως η Gucci και η Saint Laurent, απαιτεί πλέον από τους προμηθευτές να τηρούν πρότυπα διαχείρισης για τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα της όπως οι δερμάτινες τσάντες και τα σακάκια από κασμίρι.

Μέχρι το 2025, η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο θα εφαρμόσει τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλή διαβίωση των ζώων. Τα συγκεκριμένα πρότυπα θεωρείται ότι είναι από τα πιο αυστηρά στον κόσμο και περιλαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση σε καθαρό νερό και χώρο για την ελεύθερη κίνησή τους.

Για τους προμηθευτές που ήδη πληρούν αυτές τις απαιτήσεις, η εταιρεία δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι θέλει να ενθαρρύνει περαιτέρω βελτιώσεις, όπως π.χ. η ελεύθερη βόσκηση βοοειδών ή η ύπαρξη αρκετού χώρου για να τρέχουν οι στρουθοκάμηλοι.

«Πολλές χώρες δεν θέτουν αυτά τα στάνταρντς για τους προμηθευτές», δήλωσε η Marie-Claire Daveu, επικεφαλής αειφορίας της Kering. «Σε πολλά μέρη του κόσμου, δεν υπάρχει ακόμα επίγνωση του γεγονότος ότι τα ζώα είναι όντα που αισθάνονται».

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που οι καταναλωτές και οι επενδυτές αρχίζουν να προσέχουν περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εταιρειών μόδας σε όλο το φάσμα των τιμών, από γίγαντες της μαζικής αγοράς όπως η Hennes & Mauritz μέχρι εταιρείες ειδών πολυτελείας όπως η Kering και η LVMH.

Στην Kering ανήκουν επίσης οι οίκοι μόδας Balenciaga, Bottega Veneta, Brioni και Alexander McQueen.

Οι εκπομπές άνθρακα από τη βιομηχανία της μόδας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, ενώ οι ομάδες προστασίας των ζώων κατακρίνουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες μεγαλώνουν τα ζώα που χρησιμοποιούνται για υλικά όπως το δέρμα και η γούνα.

Το σχέδιο της Kering θα βασίζεται στη συνεργασία με τη βιομηχανία κρέατος, δήλωσε η Daveu, καθώς πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται στη μόδα είναι υποπροϊόντα κτηνοτροφίας για τρόφιμα. Η ιχνηλασία υλικών χρειάζονται επίσης βελτίωση, σύμφωνα με την ίδια, κι αυτό συνιστά μια πρόκληση για τα εμπορικά σήματα που εξαρτώνται από ένα σύνθετο δίκτυο υπεργολάβων για την παραγωγή των συλλογών της κάθε σεζόν.

Σύμφωνα με την Kering, η πρώτη φάση των προτύπων για την καλή διαβίωση των ζώων «περιλαμβάνει λεπτομερείς απαιτήσεις για τη μεταχείριση βοοειδών, μόσχων, προβάτων και αιγών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς και κατευθυντήριες γραμμές για τα σφαγεία».

Τα νέα πρότυπα δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο τριών ετών με τη βοήθεια ειδικών πάνω στην καλή διαβίωση των ζώων, αγροτών και κτηνοτρόφων, επιστημόνων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανέφερε η εταιρεία. Και αντικατοπτρίζουν «τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες καθώς και τη νομοθεσία, τα συγκριτικά πρότυπα, τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης, και τις κατευθυντήριες γραμμές που προέρχονται από διάφορους κλάδους».

Πηγή:fortunegreece.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours