Η Ιορδανία ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής με τον Μπάιντεν

Πολύ δύσκολες γίνονται οι διπλωματικές συζητήσεις και συναντήσεις με σκοπό την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή μετά την αιματηρή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας.

Σύμφωνα με την washingtonpost.com ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο με τον Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης στο Αμμάν.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επισκεφτεί σήμερα στο Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής στο γειτονικό βασίλειο.

Κανένα σχόλιο από Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει την ακύρωση της συνόδου κορυφής πάντως η αναμενόμενη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν (εφόσον πραγματοποιηθεί) γίνεται με ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο.

Στο Πεντάγωνο, η εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σινγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι «η διοίκηση Μπάιντεν αναμένει από το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το κράτος δικαίου και το δίκαιο της ένοπλης σύγκρουσης καθώς συνεχίζει τον πόλεμο στη Γάζα».

Οι διεθνείς ηγέτες τα τελευταία 24ωρα έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα επαφών, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή, ωστόσο μετά την επίθεση στο νοσοκομείο όλα μπορούν να αλλάξουν.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author