Δολοφονήθηκε ο σπουδαιότερους εκπροσώπους σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί 

Μέχρι θανάτου μαχαιρώθηκε μέσα στο σπίτι του ο 83χρονος Νταριούς Μερτζουί, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του ιρανικού σινεμά.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και η γυναίκα του δολοφονήθηκαν το Σάββατο στην κατοικία τους κοντά στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την ιρανική δικαστική αρχή. Το άτυχο ζευγάρι εντόπισε η κόρη τους, πηγαίνοντας στο σπίτι για να τους επισκεφθεί. 

«Στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, διαπιστώσαμε πως ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, η Βαλιντέχ Μοχαμαντιφάρ, σκοτώθηκαν με πολλαπλά πλήγματα από μαχαίρι στο λαιμό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, ο Χοσεΐν Φαζελί-Χαρικαντί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης Mizan Online.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Etemad, η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε κάνει γνωστό ότι είχε απειληθεί πρόσφατα από ένα άτομο και ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την κατοικία τους.

«Η έρευνα έδειξε πως δεν υποβλήθηκε καμιά μήνυση για την παράνομη είσοδο στην έπαυλη της οικογένειας Μερτζουί και την κλοπή αγαθών τους», πρόσθεσε ο Φαζελί-Χαρικαντί.

Ο Νταριούς Μερτζουί είχε σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες «Η Αγελάδα» (1969), «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ένοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996).

Από το 1980 ως το 1985 ο κινηματογραφιστής είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».

About Post Author