Γυναίκα 100 ετών λέει ότι το τζιν τόνικ είναι το μυστικό της μακροζωίας της

Το ποτό, εκτός από το να σε σώσει από τον αθλητισμό, μπορεί να σου χαρίσει και χρόνια ζωής. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει, μέσω βιωματικής εμπειρίας, η κυρία Mabel Jackson, ετών 100, από το Suffolk της Αγγλίας. Με τη βοήθεια πρόχειρων υπολογισμών, η κυρία Jackson έχει πιει 4.264 φιάλες gin στη ζωή της.

Σύμφωνα με την κυρία Jackson, τα 6 gin tonic που έπινε σχεδόν καθημερινά την βοήθησαν να φτάσει τον έναν αιώνα ζωής. Ξεκινώντας να πίνει gin από τα 18 της, χτύπαγε δύο ποτάκια με το μεσημεριανό, ένα κατά τη διάρκεια του tea time (μαζί με ένα μπισκότο όπως διευκρινίζει) και τρία ακόμη μέχρι να πέσει για ύπνο.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως ιατρική και επιστημονική τεκμηρίωση για τα όσα ισχυρίζεται η Mabel, με το National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism να την θεωρεί “heavy drinker”. Παρόλα αυτά, η Mabel Jackson δεν είναι η μόνη γυναίκα που υποστηρίζει μια τέτοια άποψη, καθώς η Grace Jones από το Worcestershire, 110 ετών, πιστεύει επίσης πως το σκοτσέζικο ουίσκι είναι εκείνο που την βοηθά να ζήσει περισσότερο.

Σε καμία περίπτωση δεν σου λέμε πως πρέπει να αρχίσεις το ποτό για να ζήσεις περισσότερο – άλλωστε το κλειδί τουλάχιστον για την αυθεντική απόλαυση είναι η υπεύθυνη κατανάλωση. Εμείς πάντως μετά τη δουλειά, θα πάμε για ένα gin tonic καλού κακού.

Πηγή:gr.askmen.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours