Γαλλία: Ποιος είναι ο 27χρονος διάδοχος της Μαρίν Λεπέν στο κόμμα

Γαλλία: Το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν εξέλεξε νέο πρόεδρό του τον 27χρονο Ζ.Μπαρντελά

Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα, «Εθνικός Συναγερμός», εξέλεξε σήμερα τον 27χρονο Ζορντάν Μπαρντελά νέο πρόεδρό του, ο οποίος θα διαδεχτεί την Μαρίν Λεπέν και θα γίνει έτσι ο πρώτος αρχηγός του κόμματος που δεν θα είναι μέλος της οικογένειας Λεπέν. Ωστόσο, είναι ο σύντροφος της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπαρντελά, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής, διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος για ένα χρόνο–όταν η Λεπέν είχε προσωρινά αποσυρθεί για να ασχοληθεί με την προεκλογική της εκστρατεία πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές– και συγκέντρωσε το 84,84% των ψήφων των μελών έναντι 15,16% του έταιρου διεκδικητή Λουί Αλιό, δημάρχου του Περπινιάν.

Έπειτα από 11 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος η Λεπέν παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στην μάχη για την διεκδίκηση της προεδρίας στις επόμενες εκλογές, ενώ θα ηγείται και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, το οποίο διαθέτει 89 έδρες.

Η Λεπέν είχε αναλάβει την ηγεσία του κόμματος από τον πατέρα και σινιδρυτή του Ζαν-Μαρί Λεπέν και το μετονόμασε το 2018 από «Εθνικό Μέτωπο» σε «Εθνικό Συναγερμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Post Author