Mπορεί οι υποσχέσεις κι οι «λαγοί με πετραχήλια» από τα μπαλκόνια να είναι συνηθισμένα σε προεκλογικές περιόδους προς άγραν ψήφων, αλλά ο Τζο Μπάιντεν βάλθηκε φαίνεται να ανεβάσει αισθητά τον πήχη ορκιζόμενος ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΑ στις εκλογές του 2020 θα «θεραπεύσει τον καρκίνο»!

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Άιοβα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που έχασε τον 46χρονο γιο του Μπο από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, είπε στους οπαδούς του: «Πολλοί από εσάς καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η απώλεια. Όταν συμβεί έρχονται πολλοί και σου λένε “ξέρω πώς νιώθεις”. Αλλά εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι “δεν έχεις καμία ιδέα πώς νιώθω”. Σας υπόσχομαι ότι αν με εκλέξετε πρόεδρο τότε θα δείτε το σημαντικότερο πράγμα που θα αλλάξει την Αμερική, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο».

Το ακροατήριο ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα όταν άκουσε τη δέσμευση του Μπάιντεν:

Η βελτίωση των προοπτικών αντιμετώπισης του καρκίνου αποτελεί εδώ και καιρό στόχο του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επί διακυβέρνησης Ομπάμα είχε τεθεί επικεφαλής του προγράμματος «Cancer Moonshot» που απέβλεπε στην επίσπευση των ερευνών για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, ενώ όταν αποχώρησε από το αξίωμά του το 2017 ίδρυσε την μη κερδοσκοπική Biden Cancer Initiative.

Η υπόσχεση του Τζο Μπάιντεν να «θεραπεύσει» τον καρκίνο προκάλεσε -ως αναμενόμενον- έκπληξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να τον κατηγορούν ότι δίνει «ψεύτικες ελπίδες» στον κόσμο σημειώνοντας ότι υπάρχουν πάνω από εκατό μορφές καρκίνου και ότι είναι απίθανο να βρεθεί μια θεραπεία για όλες αυτές και άλλους να τον καλούν να εστιάσει την προσοχή του ώστε να καθιερωθεί καθολική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους Αμερικανούς.

Ο Μπάιντεν, που προηγείται στην κούρσα των προκριματικών του Δημοκρατικού Κόμματος στην Άιοβα, και πρόσφατα υποσχέθηκε να κάνει μια Επανάσταση Καθαρής Ενέργειας στις ΗΠΑ δεν ξέχασε, πάντως, στην ομιλία του και τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «υπαρξιακή απειλή» για τη χώρα. Ορισμένες δημοσκοπήσεις φέρουν τον διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία ως φαβορί για να διώξει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, με τελευταία σφυγμομέτρηση να δείχνει ότι ο Μπάιντεν εύκολα θα νικήσει τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο με ποσοστό έως και 13%.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours