Αντιδράσεις για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στη Vogue

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η φωτογράφηση του ζεύγους Ζελένσκι στο περιοδικό Vogue, με το διαδίκτυο να έχει διχαστεί.

Ενώ μαίνεται για έκτο μήνα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με το εμβληματικό χακί μπλουζάκι του, και η όμορφη σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα πόζαραν στο εξώφυλλο του Vogue με τη γνωστή φωτογράφο των διασημοτήτων Άνι Λίμποβιτς να βρίσκεται πίσω από την κάμερα.

Οι «υποστηρικτές» του Ουκρανού Προέδρου κάνουν λόγο για ένα ακόμη βήμα στον μεθοδικό αγώνα που δίνει ο ίδιος για να παραμείνει το ουκρανικό ζήτημα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας.

Οι επικριτές του, από την άλλη, κάνουν λόγο για απρεπή φωτογράφιση, όταν η χώρα του χάνει εκατοντάδες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Εκτός από φωτογραφίες του προεδρικού ζεύγους, η Ολένα Ζελένσκα φωτογραφήθηκε και στο αεροδρόμιο Antonov, από τα πρώτα μέρη που χτύπησαν οι Ρώσοι τον Φεβρουάριο, με φόντο τα συντρίμια ενός αεροσκάφους.

«Φαρμάκι» από Ζαχάροβα: Έχει κουράσει πια, τον βαρέθηκαν

Η φωτογράφηση προκάλεσε τα χλευαστικά σχόλια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

«Έχετε παρατηρήσει πώς τα δυτικά μέσα προωθούν τη γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ, εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφήσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο τη γυναίκα του. Ο λόγος είναι μπανάλ – ο Ζελένσκι έχει κουράσει, το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια, τον βαρέθηκαν. Ο ‘πόρος’ που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς, η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια, επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ‘Ζελένσι υπό τη Ολένα’» πρόσθεσε η Ρωσίδα αξιωματούχος στο λογαριασμό της στο Telegram.