Επιβεβαιώθηκαν οι συνομιλίες Renault – FCA για συγχώνευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault αποφάσισε να μελετήσει τη συγχώνευση της  FCAσε ποσοστό 50%, κάτι που επιβεβαιώθηκε προ ολίγου.

Η Renault επιβεβαίωσε κι επίσημα ότι το διοικητικό συμβούλιο της μάρκας συνεδριάζει σήμερα ώστε να εξετάσει ενδελεχώς την πρόταση των Ιταλών, για πιθανή συγχώνευση, όπου Renault και FCA θα κατέχουν το ίδιο ποσοστό μετοχών (50%-50%).

Η Fiat Chrysler Automobiles, έκανε πρόταση συγχώνευσης στη γαλλική φίρμαη οποία στη περίπτωση που οριστικοποιηθεί, τότε αναμένεται να δημιουργηθεί ένας κολοσσός, μιας κι ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει 8,7 εκατομμύρια αυτοκίνηταετησίως, ενώ θα υπάρξει και μεγάλη οικονομία κλίμακος, μιας και αναμένεται να εξοικονομούνται σε ετήσια βάση περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Υψηλόβαθμα στελέχη της FCA τόνισαν ότι οι παραγωγικές μονάδες τους θα μείνουν ως έχουν, ενώ αναμένεται να ξεκαθαριστεί και αν θα παραμείνει η συνεργασία Renault – Nissan – Mitsubishi, ή αυτή η ενδεχόμενη συνεργασία με τους Ιταλούς είναι η αφορμή για διαζύγιο των Renault – Nissan.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο όμιλοι θα συγχωνευτούν μέσω μίας νέας ολλανδικής εταιρείαςόπου μόλις η Renault καταβάλει το μέρισμα των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA, τότε θα λάβουν το 50% του χαρτοφυλακίου.

autogreeknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours