Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι και της Αττικής. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει και καίει σπίτια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι.

Η πυρκαγιά στην Αττική μαίνεται πια ανεξέλεγκτη και στα τρία μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί από χθες το βράδυ, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, και από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πυροσβεστική και αστυνομία απομακρύνουν τους πάντες και από την Ιπποκράτειο προς Βαρνάβα, καθώς υπάρχουν βυτιοφόρα στην περιοχή και η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό της Αττικής δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα και αποτυπώνει το τεράστιο πρόβλημα και την ανυπολόγιστη καταστροφή που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα.

Τιτάνια μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ τα εναέρια συνεχίζουν κανονικά, ωστόσο, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί καίγεται πυκνό δάσος.

Συναγερμός στον Άγιο Στέφανο

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την ώρα στον Άγιο Στέφανο περιέγραψε ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης. «Η κατάσταση είναι τραγική, είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι στα Κατηφόρια, κοντά στα σπίτια, υπάρχουν και εναέριες και επίγειες δυνάμεις που όμως δεν επαρκούν δυστυχώς για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Έχει πολύ δυνατό αέρα αυτήν ώρα».

Ενισχύονται οι άνεμοι

Οι άνεμοι είναι αντίπαλος σε αυτή τη μάχη καθώς προβλέπεται να γίνουν πιο ισχυροί το μεσημέρι, ενώ στην περιοχή έχει ήδη αρχίσει να φυσάει. Την ανάγκη να ελεγχθεί η πυρκαγιά μέχρι το μεσημέρι λόγω επικείμενων ανέμων επισήμανε νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Χρειάζονται επίγεια και εναέρια μέσα, που θεωρώ ότι θα κάνουν τη διαφορά. Μεγάλο στοίχημα να ελέγξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μέτωπο της φωτιάς πριν το μεσημέρι, που απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρχει ενδυνάμωση των ανέμων» τόνισε. «Όσες εναέριες δυνάμεις υπάρχουν θα πρέπει να μπουν στη μάχη».

Εκτός ελέγχου οι Αφίδνες

Εκτός ελέγχου είναι και το δεύτερο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου εδώ και λίγη ώρα καίγεται -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού. Η φωτιά συνοδεύεται από απανωτές εκρήξεις σε αποθήκες και εργοστάσια με εύφλεκτα υλικά, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Εντολή εκκένωσης για Μαλακάσα και οικισμό Σφενδάλη έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών. Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 για Καπανδρίτι και Πολυδένδρι, καθώς σε πλήρη εξέλιξη είναι οι φωτιές στην Αττική, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες απέναντι σε συνεχείς αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες εστίες.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: