Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας και του κύματος ακρίβειας, που προκαλούν αβεβαιότητες στους πολίτες. Πρόκειται για το νέο Οικονομικό Βαρόμετρο του powergame.gr και της GPO, που έγινε το χρονικό διάστημα 27-29 Οκτωβρίου 2021.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,5% έναντι 24,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 7,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%.

δημοσκόπηση GPO

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%).

δημοσκόπηση GPO

δημοσκόπηση GPO

 

δημοσκόπηση GPO

Δημοσκόπηση GPO: Η αξιολόγηση των υπουργών

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας εξακολουθεί να παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, με ποσοστό 70,4% των θετικών γνωμών. Υψηλό ποσοστό καταγράφει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος (45%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τ. Θεοδωρικάκος (40,9%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης με 40,8%.

δημοσκόπηση GPO

About Post Author

+ There are no comments

Add yours