«Η Αλίκη μου έλεγε πάρα πολλά μυστικά της, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκαλύψω, γιατί ήταν πολύ προσωπικά της…».

Για την καλή του φίλη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, μίλησε ο Περικλής Αλμπάνης, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού.

Σου μιλούσε για όλα η Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Η Αλίκη μου ανοιγόταν πάρα πολύ, ήμασταν καλοί φίλοι. Στην περιοδεία που είχαμε πάει είχαμε έρθει πάρα πολύ κοντά, ώστε να είναι σαν μέντοράς μου. Η Αλίκη ήταν άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα, απίστευτη, σπάνιος χαρακτήρας. Η ανταπόκριση της Αλίκης σε μένα, στο επαγγελματικό κομμάτι, ήταν κάτι που με έχει καθηλώσει και θα με ακολουθεί όλα μου τα χρόνια μέχρι να τελειώσει η ζωή μου. Δεν περίμενα ότι θα μου πρότεινε δουλειά, ότι θα της αρνιόμουν και ότι μετά θα με ξαναπάρει τηλέφωνο, όταν έμαθε ότι η δουλειά που είχα κλείσει δεν έγινε. Η Αλίκη μου έλεγε πάρα πολλά μυστικά της, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκαλύψω, γιατί ήταν πολύ προσωπικά της, με θεωρούσε δικό της άνθρωπο.

Περικλής Αλμπάνης

Έχουν σχέση με πολλές ειδήσεις που μαθαίνουμε για εκείνη τόσα χρόνια μετά τον θάνατό της;

Η είδηση που άκουσα και δεν ανταποκρίνεται είναι πως ήταν κακός άνθρωπος. Δεν ευσταθεί ότι ήταν τσιγκούνα, ήταν απλόχερος άνθρωπος, δοτικός, έδινε ευκαιρίες, και με τα χρήματα έτσι ήταν. Το 1991, που πρωτοπήγα στην Αλίκη, μου έδινε πιο πολλά από τον βασικό μισθό. Αγαπούσε την ντομπροσύνη, το να είσαι αληθινός άνθρωπος.

Την αγάπησαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Την Αλίκη δεν την αγάπησαν, ήθελαν να πάρουν κάτι από αυτήν, κι αυτό το ένιωθε πολύ, μου το έλεγε… «Δεν με αγαπάει κανένας, όσους βλέπεις να είναι δίπλα μου, πολλές φορές βλέπω πολλά… δόντια».

Ήταν έξυπνη γυναίκα, δεν μπορούσε να τους απομακρύνει;

Πάρα πολύ έξυπνη, το διαχειριζόταν, αλλά δεν τους απομάκρυνε από κοντά της.

Είχε δηλώσει ότι πρέπει να έχει πιο κοντά από τους φίλους της τους εχθρούς της.

Μπράβο, αυτό ακριβώς, αλλά είχε τα μάτια της 14. Δεν είχε φίλους η Αλίκη, δεν υπήρχαν. Αυτό ήταν το παράπονό της. Ήταν γνήσιος άνθρωπος και τεράστια ηθοποιός, όμως είχε εγκλωβιστεί στην εικόνα της.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours