Θέλει Αρετάκη και θράσος για να κλείσεις το Φώσκολο

του Άγγελου Πυριόχου

Η αρετή και η τόλμη δεν είναι προσόντα του Δημάρχου Αρετάκη, ούτε ο Κάλβος είναι προφανώς ο αγαπημένος του ποιητής. Κι επειδή έως τώρα προσπαθεί υποχρεωτικά να ολοκληρώσει τα έργα των οποίων τις υπογραφές, του παρέδωσε ο προηγούμενος δήμαρχος, το μοναδικό δικό του όραμα και έργο είναι το κλείσιμο του κινηματογράφου Φώσκολος. Αν και ούτε αυτό είναι δικό του. Άλλοι τον καθοδηγούν, άλλων σκοτεινών εγκεφάλων είναι υποχείριο, άλλοι προσπαθούν χρόνια να μπουν εμπόδιο και να βάλουν τέλος στην ομάδα του ραδιοφωνικού σταθμού Στίγμα και του κινηματογράφου και επιτέλους βρέθηκε ο πρόθυμος να κάνει λάντζα.

Όταν φυγαδεύεται το παρελθόν σου και επιστρέφοντας για εκδίκηση, βρίσκεις συνοδοιπόρους καταδικασμένους για συκοφαντία και κατάχρηση δημοσίου χρήματος, όταν σε πλησιάζουν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα Τραπεζών για να σβήσεις τα ίχνη, όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Που σημαίνει «ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει». Μόνο που κύριε Αρετάκη πλησιάσατε πολύ κοντά. Σχεδόν ακουμπάτε και στις ημέρες μας απαγορεύεται ο συνωστισμός.

Τώρα λοιπόν που αποτύχατε να πάρετε καταδικαστικές αποφάσεις από τις υπηρεσίες σας για τον κινηματογράφο, τώρα που κατηγορίες για καταπάτηση αέρος αέρος φρέσκου αποδείχτηκε ότι δεν ευσταθούν, και αφού προσπαθήσατε να κατευνάσετε τους διώκτες μας με διαγραφή προστίμου, επανέρχεστε. Νέα επιτροπή ποιότητας ζωής αφού δεν επιντρέπεσθε. Με έωλες κατηγορίες. Μόνο που αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου θα ανακαλύψετε πίσω από την ομάδα της οποίας είστε δέσμιος, πως κρύβονται πολλά και παράνομα. Αν βλέπατε σινεμά θα σας προτείναμε να δείτε την ταινία του Πέκινπα “Η άγρια συμμορία”. Ακόμα και στη Ζάκυνθο το ίδιο κακό τέλος έχουν οι συμμορίες. Προσπαθήστε να το αποφύγετε.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours