ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑΝΕΑ

ΣΕΗ για Κιμούλη – Σπυρόπουλο: Προχωρά σε γραπτή καταγγελία για πειθαρχικά παραπτώματα

Spread the love

Μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα και άλλων γυναικών ηθοποιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θα προβεί σε γραπτή καταγγελία βάσει κανονισμού στα μέλη του Γιώργο Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλο για πειθαρχικά παραπτώματα. Επίσης, καλεί τα μέλη του ΣΕΗ να απέχουν έμπρακτα από τα «Κορφιάτικα Βραβεία» γιατί δεν τα αναγνωρίζει ως θεσμό, μετά τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη.

Η ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε πως σε σχέση με τη σωρεία καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση (29/01/2021) και κατά ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε τα εξής:

  • Την άμεση σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση εκλογής του αντεπιστέλλοντος μέλους ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 01/02/2021)
  • Ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου (κεφ. Α’, άρθρο 1, περ. ε / κεφ. Γ’ άρθρ. 12), αμέσως μετά την συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε “ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος” και “βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού”.
  • Ταυτόχρονα, την επίσης άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και η πλήρης στοχοθεσία της ομάδας αυτής θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
  • Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με τις καταγγελίες αυτής της εβδομάδας. Για τον λόγο αυτό το ΔΣ στο εξής δεν αναγνωρίζει τα “Κορφιάτικα Βραβεία” ως θεσμό που τιμά το Ελληνικό θέατρο και καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν έμπρακτα από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Για το ΔΣ του ΣΕΗΟ Πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας – Ο Γενικός Γραμματέας Άρης Λάσκος

Comment here

shares