Νίκος Ξανθόπουλος: «Λάσπη, ντροπή σας, δεν το πιστεύω…»

Online κόντρα με άρωμα παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ο βετεράνος δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος εξέφρασε μέσω facebook το παράπονο του για τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Όπως αναφέρει, ζήτησε από τον ηθοποιό μια συνέντευξη -έστω και τώρα που ο δημοσιογράφος είναι 95 χρονών κι εκείνος του απάντησε ότι πλέον είναι αγρότης.

«Έκανα νύξη στον Νίκο Ξανθόπουλο για μια συνεντευξούλα μου το έκοψε: «Δεν είμαι πια ηθοποιός, αλλά αγρότης». Κι όμως, ρε Νικόλα, επειδή σε ξέρω από τότε που στο πανεπιστήμιό σου είχε τα βιβλία… Και από τότε που βάδιζες με σκοπό (στο πεπρωμένο σου) να γίνεις παιδί του λαού… Θέλω μια απάντηση: Το διαφορά έχει το «παιδί του λαού» από «παιδεία του λαού;»

Τη σκυτάλη πήρε η παλιά ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη Φίλιππα Φυλακτού, Πάρη Λεβέντη, η οποία σχολιάζοντας όσα έγραψε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος μίλησε με σκληρά λόγια για τον Νίκο Ξανθόπουλο.

«Μην προβληματίζεσαι με τον αγρότη… Έχει τόσο πολύ αλλάξει, που είχε πει στην κόρη μου πριν από λίγα χρόνια ότι δεν ξέρει ποια είμαι! Η πρώτη ταινία του ως πρωταγωνιστή ήταν «Η ζωή μου αρχίζει με σένα» και τον ρόλο τον πήρε γιατί τον προτίμησα από τον Ανδρέα Μπάρκουλη. «Να βοηθήσουμε τους νέους» είπα στον σκηνοθέτη άντρα μου. Εγώ ήμουν η παραγωγός της ταινίας. Τι περιμένεις από ανθρώπους που παίζουν ρόλους φαντασίας και στη ζωή» κατέληξε»

Και τα σχόλια από followers του παλαίμαχου δημοσιογράφου συνεχίστηκαν βροχή!

Λίγη ώρα αργότερα απάντησε σε όσα του καταλόγισαν ο ίδιος ο Νίκος Ξανθόπουλος: «Λάσπη, ντροπή σας…Δεν το πιστεύω…» Τότε τον λόγο πήρε πάλι ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος με συμβιβαστική πλέον διάθεση έγραψε μεταξύ άλλων: «Σε θεωρώ ταλαντούχο ηθοποιό, που ξεκίνησες ως ζεν πρεμιέ, κατά πολύ καλύτερος από μεγάλα ονόματα τότε… Αν δεν είχες τυποποιηθεί ως παιδί του λαού θα είχες διαπρέψει σε μεγάλους ρόλους στο θέατρο… Παραμένεις αγαπημένο πρόσωπο άξιος καλλιτέχνης και άνθρωπος με ήθος.

Πηγή: Espresso

About Post Author

+ There are no comments

Add yours