Δημοσκόπηση – βόμβα για τον κορονοϊό: Πότε τελειώνουν τα λεφτά των Ελλήνων;

Μια νέα δημοσκόπηση που αφορά τα μέτρα της καραντίνας λόγο κορονοϊού έρχεται να ταράξει τα νερά – Όπως αναφέρει η εταιρεία interview η παραμονή στο σπίτι, έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των πολιτών σε ποσοστό 70%, ενώ αρνητικά έχει επηρρεάσει όλη η κατάσταση και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς – Κερδίζει όμως πόντους ξεκάθαρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση

Γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας, κράτησε καλά. Αυτό το πιστεύουν πάνω από 66% των πολιτών.

Μεγάλη αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview.

Συγκεκριμένα στη σχετική ερώτηση το 82% απαντά ότι κρίνει τις αποφάσεις θετικά ενώ μόνο το 14% τα βρίσκει αρνητικά.

Παράλληλα, το 62% των πολιτών στη δημοσκόπηση Interview συμφωνεί να διαρκέσει το «Μένουμε Σπίτι» μέχρι τις 27 Απριλίου, το 24% πιστεύει ότι πρέπει να διαρκέσει ακόμα περισσότερο εάν χρειαστεί, ενώ 11% το θεωρεί υπερβολικό.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς, συγκεκριμένα το 55%, υποστηρίζει ότι το δυσκολότερο είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, ενώ το 41% απαντά ότι το δυσκολότερο μέτρο είναι το κλείσιμο της αγοράς.

Εκεί που τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή είναι στα οικονομικά των οικογενειών που όπως φαίνεται οι περισσότεροι διαθέτουν cash μέχρι 2-3 εβδομάδες.

Μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά για την πλειονότητα των πολιτών που ήδη λόγω των μέτρων δεν μπορούν να εργαστούν.

-7.jpg

  • Οι περισσότεροι πολίτες θα βγουν για καφέ και φαγητό μετά την λήξη των μέτρων

  • Κρίνουν σωστή την απομόνωση μέχρι 27 Απριλίου

  • Οι ενέργειες του πρωθυπουργού σαρώνουν σε επίπεδο αποδοχής

  • Ιδιαιτέρως κακή η ψυχολογία των περισσοτέρων αν και αντέχουν…
  • Το 24% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση Interview απαντά ότι «τελείωσαν τα χρήματά μου», 32% ότι διαθέτει χρήματα για ένα ή δύο μήνες παραμονής στο σπίτι και το 44% ότι έχει λεφτά για άλλες 3-4 εβδομάδες.

  • Ο περιορισμός μετακινήσεων το πιο δύσκολο από όλα

  • Η έρευνα έγινε από 6/04 έως 10/04 πανελλαδικά

  • Τουλάχιστον βελτιώνονται οι ενδοοικογενειακές σχέσεις

  • Το ΕΣΥ φαίνεται να είναι σε καλή εκτίμηση

Σημειώνεται τέλος, ότι το 70% των πολιτών λέει πως η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει την ψυχολογία αρνητικά, ενώ το 30% λέει μάλλον θετικά.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours