Γερμανία: Τζιχαντίστρια άφησε 5χρονη να πεθάνει από τη δίψα – Την είχε αγοράσει για σκλάβα

Μια απίστευτη θηριωδία διέπραξε ζευγάρι Γερμανών Τζιχαντιστών, οι οποίοι αγόρασαν μητέρα και κόρη για σκλάβους στο Ιράκ!

Μια Γερμανίδα, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη από δικαστήριο του Μονάχου επειδή άφησε να πεθάνει από τη δίψα ένα 5χρονο κορίτσι της μειονότητας των Γιαζίντι, το οποίο κρατούσε σκλάβα στο Ιράκ.

Η 30χρονη Γένιφερ Βένις, που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου και ανθρωποκτονία κινδύνευε να καταδικαστεί σε ισόβια σε μια από τις πρώτες δίκες παγκοσμίως για εγκλήματα πολέμου εναντίον των Γιαζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που διωκόταν από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Γερμανίδα, με καταγωγή την πόλη Λον στην Κάτω Σαξονία, είχε μεταβεί στο Ιράκ για να βρει «τους αδελφούς της», όπως είχε εξηγήσει στη δίκη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019.

Επί πολλούς μήνες πραγματοποιούσε ένοπλες περιπολίες αφού είχε ενταχθεί στην αστυνομία ηθών στη Φαλούτζα και τη Μοσούλη. Η υπηρεσία αυτή της αστυνομίας φρόντιζε κυρίως για την εφαρμογή των ενδυματολογικών κανόνων που είχαν επιβάλει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το καλοκαίρι του 2015 εκείνη και ο τότε σύζυγός της Τάχα αλ Τζουμάιλι, που δικάζεται στη Φρανκφούρτη σε παράλληλη δίκη, αγόρασαν ένα 5χρονο κορίτσι και τη μητέρα του, που ανήκαν στη μειονότητα Γιαζίντι, για να τις χρησιμοποιήσουν σαν σκλάβες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πέθανε από τη δίψα

Έπειτα από πολλά περιστατικά κακοποίησης, ο σύζυγος της Βένις «τιμώρησε» το κορίτσι επειδή είχε ουρήσει στο κρεβάτι του δένοντάς το σε ένα παράθυρο έξω από το σπίτι τους ενώ η θερμοκρασία έφτανε στους 50 βαθμούς. Το κορίτσι πέθανε, ενώ η μητέρα του αναγκάστηκε να παραμείνει να υπηρετεί το ζευγάρι.

Η Βένις κατηγορούνταν ότι δεν αντέδρασε όταν ο σύζυγός της τιμώρησε το κορίτσι. Η ίδια στη διάρκεια της δίκης ισχυρίστηκε ότι φοβόταν πως θα την χτυπούσε.

Οι δικηγόροι της, όπως και αυτοί του αλ Τζουμάιλι, προσπάθησαν να ισχυριστούν ότι το κορίτσι, το οποίο στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Φαλούτζα, ίσως να μην πέθανε.

Ωστόσο αυτό αμφισβητεί η μητέρα του παιδιού, η Νόρα Τ. η οποία πλέον ζει σε μυστική τοποθεσία στη Γερμανία και αποτέλεσε βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Ο πληροφοριοδότης του FBI
Η Βένις συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2016 από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας στην Άγκυρα και εκδόθηκε στη Γερμανία.

Τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούνιο του 2018 αφού συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να πάει μαζί με τη 2χρονη κόρη της σε περιοχές που βρίσκονταν ακόμη υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της αυτού η Βένις διηγήθηκε τη ζωή της στο Ιράκ στον οδηγό της. Αυτός ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης του FBI και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο ήταν τοποθετημένα μικρόφωνα. Η εισαγγελία χρησιμοποίησε την ηχογράφηση αυτή για να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της.

Αυτή είναι μια από τις πρώτες δίκες που αφορούν εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των Γιαζίντι.

Τον Οκτώβριο του 2020 μια Γερμανοτυνήσια, σύζυγος ενός τζιχαντιστή, είχε καταδικαστεί σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση επειδή χρησιμοποίησε ως σκλάβα μια νεαρή Γιαζίντι όταν ζούσε στη Συρία.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours