Ολοκληρώνεται το φεστιβαλικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2023

Μία Δελφική Πολιτιστική Αμφικτυονία

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται το 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» και  μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες σε Δελφούς, Ιτέα, και Άμφισσα κλείνει τον κύκλο του με ενδιαφέροντα δρώμενα στη δυτική Φωκίδα.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 21:15 στην Αγία Ευθυμία (Άγιος Ευθύμιος προαύλιο) τιμώντας τον σπουδαίο κι αιρετικό συγγραφέα Γιάννη Σκαρίμπα, παρουσιάζεται το έργο του “Το Θείο Τραγί”, στη γενέτειρά του την Αγία Ευθυμία Φωκίδας.Μία ευφάνταστη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Γκραν Γκινιόλ από τη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου κι ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών.Ο Στάθης Μαυρόπουλος ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, συμπράττοντας επί σκηνής με τους εν χορώ Διονύση Καραθανάση, Ιωάννα Λαμνή και Ιωάννα Σιδηροπούλου, σε ένα πρωτότυπο θεατρικό γεγονός που πλαισιώνεται από φωτισμούς και ηχητικά τοπία που δημιουργούνται ζωντανά μπροστά στους θεατές. Τη δημιουργία των ηχοτοπίων αναλαμβάνει ο Σάββας Τραπεζάνογλου, ενώ την όψη της παράστασης υπογράφει η Μαρία Καβαλιώτη. Μια παράσταση φτιαγμένη να «γκιζιρνά» αλήτικα όπως ο ήρωάς της, που «μετατοπεί» τα πράγματα προς μια αναρχική ανάγνωση-θέαση του κόσμου.

Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 21:15, Αγία Ευθυμία (Άγιος Ευθύμιος προαύλιο)
ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ του Γιάννη Σκαρίμπα 

είσοδος 5 ευρώ

Την Τρίτη 8 Αυγούστου, ώρα 21:15 στην Ερατεινή (Προβλήτα) ακολουθεί μία μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα,από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του, που με διαχρονικές επιτυχίες και με μία λαμπρή μουσική πορεία τριάντα χρόνων, μας παρουσιάζει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τα γνωστότερα τραγούδια του με την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών. Μαζί του συμπράττει η Χριστιάννα Γαλιάτσου μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς. 

Τρίτη 8 Αυγούστου, ώρα 21:15, Ερατεινή (Προβλήτα)
Κώστας Μακεδόνας &Χριστιάννα Γαλιάτσου
ελεύθερη είσοδος

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 21:15, στο Γαλαξίδι (Κεντρί) έρχονται οι αγαπημένοι Gadjo Dilo οι οποίοι μας προσκαλούν σε ένα πάρτυ με το πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το μουσικό πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους.

Αποκλειστικός χορηγός: ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 21:15, Γαλαξίδι (Κεντρί)
Gadjo Dilo

εισιτήριο: 10 ευρώ / 8 ευρώ μειωμένο

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, ώρα 21:15, στο Λιδωρίκι (Σχολείο) στήνεται μία αφιερωματική συναυλία στο έργο του μεγάλου τραγουδοποιού Μάνου Λοΐζου. Οι τραγουδιστές Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ανδριάνα Μπάμπαλη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών, λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων με τη νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, παρουσιάζουν τους σημαντικότερους «μουσικούς σταθμούς» στη δισκογραφία του Μάνου Λοΐζου. 

Πέμπτη 10 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΛΙΔΩΡΙΚΙ (Σχολείο)
Μάνος Λοϊζος αφιέρωμα – Κώστας Τριανταφυλλίδης &Ανδριάνα Μπάμπαλη
ελεύθερη είσοδος

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 21:15 στην Αρτοτίνα (Πλατεία), το Φεστιβάλ ολοκληρώνει τα δρώμενα του με τους Θοδωρή Κοτονιά και Σαββέρια Μαργιολά οι οποίοι μας καλούν σε μαγικές στιγμές με τραγούδια “εκτός χρόνου” από την παράδοση έως το σήμερα. Δύο καλλιτέχνες με ευαισθησία, δύναμη και καλλιτεχνικό ήθος που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.

Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΑΡΤΟΤΙΝΑ (Πλατεία)
Θοδωρής Κοτονιάς &Σαββέρια Μαργιολά
ελεύθερη είσοδος

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να είναι πηγή πολιτισμού και να αντανακλά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, τόπου που υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας. 

Διοργάνωση Δίκτυο Δελφών

About Post Author