Η Underground Youth Orchestra ταξιδεύει και πάλι εκτός συνόρων

Μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω της πανδημίας, η Underground Youth Orchestra ανοίγει και πάλι τα νεανικά φτερά της και συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό.

Στις 4 Ιανουαρίου, αναχωρεί για το Mannheim της Γερμανίας, όπου θα συνεργαστεί με την Νεανική Ορχήστρα του Mannheim και θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στις 7 Ιανουαρίου 2023.

Ως σολίστ στη συναυλία αυτή θα συμμετέχουν και τρία μέλη της Ελληνικής νεανικής συμφωνικής ορχήστρας: η Μαρίνα Ηλιάδου στο βιολί, ο Mateo Shestani στο τσέλο και ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος στο πιάνο. 

Στο πρόγραμμα, περιλαμβάνεται και ένα έργο της νεαρής, διεθνώς βραβευμένης συνθέτριας και μέλους της ορχήστρας, Ναταλίας Χατζοπούλου, το οποίο θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με Γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς.

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

ΜΑΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ

Γεννημένη το 2000 ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στην ηλικία των 6. Το 2018 πήρε το δίπλωμα της στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Franc Shestani με Α’ βραβείο και υποτροφία για μεταπτυχιακό. Το 2019 εισήχθει στο Conservatorium Maastricht στην τάξη της Kyoko Yonemoto , στο οποίο και συνεχίζει τις σπουδές της.

Από το 2010 αποτελεί μέλος τής Underground Youth Orchestra ως κονσερτίνο, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2012 μέχρι το 2018 διατελούσε μέλος της Camerata Junior τού Συλλόγου Φίλων τής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία τού Δημήτρη Σέμση και τής Wendy Clark. Υπήρξε επίσης μέλος της Mediterranean Youth orchestra και του El Sistema Europe.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου με καθηγητές τους : Boris Belkin, Olga Holdorff, Wolfgang Schroeder, Κατερίνα Χατζινικολάου ,Άγγελο Λιακάκη και Τίτο Γουβέλη.

Το 2016 συμμετείχε με την Συμφωνική Ορχήστρα τού Πανεπιστημίου του Tübingen σε συναυλία στην ίδια πόλη. Έχει συνεργαστεί επίσης με την ορχήστρα δωματίου του Julius Stern Institut του Βερολίνου, με την οποία πραγματοποίησε συναυλίες το 2018 στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στην αίθουσα συναυλιών του Universitat der Kunste Berlin υπό την διεύθυνση τής Catherine Larsen -­‐ Maguire, καθώς και το καλοκαίρι του 2019 στο Φεστιβάλ Young Euro Classic στο Konzerthaus του Βερολίνου υπό την διεύθυνση του Christoph Eschenbach.

Το πάθος της για την ορχήστρα και την μουσική δωματίου, ξεκινά από την πεποίθηση ότι στην μουσική όπως και στην ζωή οι εμπειρίες είναι όμορφες και έχουν αξία όταν τις μοιράζεσαι.

ΜΑΤΕΟ ΣΕΣΤΑΝΙ

Γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 6 ετών. Το 2020 πήρε δίπλωμα βιολοντσέλου στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη τού Βαγγέλη Νίνα. Το 2019 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο βιολοντσέλο στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα, όπου συνεχίζει τις σπουδές του.

Από το 2010 αποτελεί μέλος τής Underground Youth Orchestra ως κορυφαίος, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2012 μέχρι το 2018 διατελούσε ως μέλος της Camerata Junior τού Συλλόγου Φίλων τής

Μουσικής, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία τού Δημήτρη Σέμση και τής Wendy Clark.

Το 2015 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “ΦΙΛΩΝΑΣ”, όπου κέρδισε το

Α’ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου με καθηγητές τους:

Benedict Kloeckner, Carlos Ferrer, Martin Smith, Άγγελο Λιακάκη, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Γούζιο και Τίτο Γουβέλη.

Το 2016 συμμετείχε με την Συμφωνική Ορχήστρα τού Πανεπιστημίου τού Tübingen σε

συναυλία στην ίδια πόλη. Από το 2021 συνεργάζεται τακτικά με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα

Αθηνών. Έχει συνεργαστεί επίσης με την ορχήστρα δωματίου του Julius Stern Institut του Βερολίνου, με την οποία πραγματοποίησε συναυλίες το 2018 στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στην αίθουσα συναυλιών του Universitat der Kunste Berlin υπό την διεύθυνση τής Catherine Larsen – Maguire, καθώς και το καλοκαίρι του 2019 στο φεστιβάλ Young Euro Classics στο Konzerthaus του Βερολίνου υπό την διεύθυνση τού Christoph Eschenbach.

About Post Author