Το 2021 ξεκινά πολύ καλά…!

Ο Sivert Høyem κυκλοφορεί σήμερα το νέο του τραγούδι,

Devotional

Το “Devotional” περιέχεται στο καινούργιο ΕΡ του Høyem, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου.

Ακούστε το ΕΔΩ:
Στο νέο single “Devotional“, ο Høyem μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη μουσική του δεξιοτεχνία και συναντά έναν μεγάλο καλλιτέχνη της Νορβηγικής τζαζ σκηνής, τον Nils Petter Molvær, ο οποίος με τον χαρακτηριστικό ήχο της τρομπέτας του χρωματίζει το ονειρικό τοπίο που στήνει ο Høyem.

«Το Devotional φτιάχτηκε στο παλιό μου στούντιο στο Όσλο με τον Christer Knutsen. Εγώ έγραφα τη φωνή και έπαιζα κιθάρα, ενώ ο Christer «πείραζε» τον ήχο και έπαιζε όλα τα άλλα όργανα. Καθώς το τραγούδι έπαιρνε σάρκα και οστά, είδαμε ότι υπήρχε ένα σημείο στο οποίο ταίριαζε για να μπει ένα σόλο. Και τότε μας ήρθε στο μυαλό το όνομα του Nils Petter Molvær, πιθανότατα εμπνευστήκαμε από τους The Blue Nile και τον τρόπο που ενσωμάτωναν στα τραγούδια τους την τζαζ τρομπέτα.

Συναντήθηκα με τον Nils Petter μέσω του παλιού μου μάνατζερ Per Eirik Johansen σε μία συναυλία των Madrugada στο Άμστερνταμ πριν 20 χρόνια. Είχαμε τις ίδιες μουσικές αναφορές και ενδιαφέροντα, τουλάχιστον σε ότι αφορά στη ποπ και ροκ, και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του εδώ και πολύ καιρό. Ο ιδιαίτερος ήχος που δανείζει τόσο στο Devotional όσο και σε ένα άλλο τραγούδι, τα εξυψώνει σε μία πολύ ξεχωριστή θέση για μένα στο νέο EP.

Ο Nils Petter δεν κάνει πολλές guest εμφανίσεις σε project που δεν ανήκουν στο δικό του είδος. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που με τη δουλειά του χαρακτηρίζει τη σύγχρονη σκηνή της νορβηγικής τζαζ, είναι μεγάλο όνομα παγκοσμίως, οπότε είναι πραγματική τιμή για μένα που έπαιξε μαζί μας», λέει ο Høyem.

Το EP “Roses of Neurosis” κυκλοφορεί στις 12 Φεβρουαρίου.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours